Banner
Banner
Banner
 

Αρχική Σελίδα

 
 

Σχόλια των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το σχέδιο ΠΔ του ΥΠΕΝ στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2018
Αρ. πρωτ. 201/8-8-2018 (Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS)

Σχόλια των οργανώσεων  Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, MEDASSET και WWF Ελλάς για το σχέδιο ΠΔ του ΥΠΕΝ «Χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της αλυκής Κίτρους και της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής τους ως Εθνικού Πάρκου» στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων.

Ο χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της αλυκής Κίτρους και της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής τους ως Εθνικού Πάρκου είναι σημαντικό θέμα. Η προστασία την εν λόγω περιοχής γίνεται ακόμα πιο επιτακτική με δεδομένο ότι γειτνιάζει με τη πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και λόγω του ότι η προηγούμενη ΚΥΑ χαρακτηρισμού έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ. Με την παρούσα παρέμβαση σας καλούμε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση και να προχωρήσετε το συντομότερο με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη τα κατωτέρω σημαντικά ζητήματα, κάποια εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί και λόγω της κωλυσιεργείας δεκαετιών στον χαρακτηρισμό της περιοχής με ΠΔ.

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: άσκηση επικοινωνίας ή νέο ξεκίνημα;

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Με επιφυλακτικότητα υποδέχονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ANIMA, Αρκτούρος, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, MEDASSET, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace και WWF Ελλάς την τροπολογία με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις» της Αττικής, καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η προβλεπόμενη έκτακτη διαδικασία έκδοσης πράξεων κατεδάφισης αυθαιρέτων, με υπουργική απόφαση και μετά από αυτοψία των επιθεωρητών δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί ένα προσωρινό και εξαιρετικά αδύναμο μέτρο, καθώς οι επιθεωρητές δόμησης για τη Νότια Ελλάδα είναι μόνο επτά, ενώ για τη Βόρεια Ελλάδα είναι εννιά.

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Προκήρυξη τεσσάρων θέσεων εργασίας

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

25/7/2018

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS προκηρύσσει τέσσερις θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη θέση Συνεργάτη Οικονομικής Διαχείρισης, τη θέση Συνεργάτη Παράκτιας & Θαλάσσιας Διαχείρισης και Προγραμμάτων, τη θέση Συνεργάτη Υδατικών Πόρων και Προγραμμάτων και τη θέση Συνεργάτη Διαχείρισης Προγραμμάτων για 1 έτος (λόγω άδειας μητρότητας της σημερινής εργαζόμενης).


Διαβάστε την προκήρυξη για τη θέση Συνεργάτη Παράκτιας & Θαλάσσιας Διαχείρισης και Προγραμμάτων

Διαβάστε την προκήρυξη για τη θέση Συνεργάτη Οικονομικής Διαχείρισης

Διαβάστε την προκήρυξη για τη θέση Συνεργάτη Υδατικών Πόρων και Προγραμμάτων

Διαβάστε την προκήρυξη για τη θέση Συνεργάτη Διαχείρισης Προγραμμάτων

 

 
   
 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/4/2018

Την Πέμπτη 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο ο εναρκτήριος καθαρισμός της εκστρατείας  εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 23η χρονιά. Η ημέρα εντάσσεται στις Ευρωπαϊκές Ημέρες για τη Θάλασσα που εορτάζονται κάθε χρόνο το Μάιο, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχει να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος των θαλασσών στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για μία βιώσιμη ανάπτυξη.


Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου απέφερε για μία ακόμη φορά καρπούς και περισσότερα από 200 παιδιά του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών τους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και το Δήμο Σκιάθου, έδωσαν το καλό παράδειγμα ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.
Με την πολύτιμη εμπειρία του αθλητή καγιάκ Μανώλη Λουδάρου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τον περίπλου της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, έγινε παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με τις ελληνικές θάλασσες και τα απορρίμματα. Τη συζήτηση ακολούθησε καθαρισμός της παρακείμενης ακτής, αλλά και της παραλίας Μεγάλη Άμμος, όπου τα παιδιά δημιούργησαν μια κατασκευή με τα απορρίμματα.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018 Φέτος ξεκινάει από τη Σκιάθο!

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/4/2018

Για 23η χρονιά ξεκινά και φέτος η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ έχει την τιμή να υποστηρίζεται, για ακόμα μια χρονιά, από τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής της ενσαρκώνει τις αξίες της απρόσκοπτης προσπάθειας και το όραμα για καθαρό και υγιές θαλάσσιο περιβάλλον.

Μετά την πολύ γόνιμη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με δήμους και φορείς από όλη την Ελλάδα, η εκστρατεία συνεχίζεται με αφετηρία τη Σκιάθο! Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Απριλίου, στην παραλία Μπούρτζι, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018, με τη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Διαβάστε περισσότερα

 
   

Page 1 of 101

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
 
homeimage_3.jpg
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr