Σχέδιο δράσης : Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

 
 

Σχέδιο δράσης : Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μέσω του Σχεδίου δράσης "Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Αγ.Δημητρίου"το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Δημητρίου, ΣΤΟΧΕΥΕΙ:
   
•    Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και τους εργαζομένους του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας
   
•    Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για περιορισμό της σπατάλης ενέργειας σε ατομικό επίπεδο•    Στην ανάληψη δράσης σε τοπικό επίπεδο (π.χ. εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και δημοτικά κτίρια)
   
•    Στην δημιουργία αντίστοιχων θέσεων απασχόλησης (δημοτική επιχείρηση, ατομικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς ή άλλες μορφές).
   
•    Δημιουργία πλήθους νέων ειδικοτήτων κι επαγγελματικών κατηγοριών, σε τομείς όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η ενεργειακή ταυτότητα των κτιρίων.
   
Οι ΔΡΑΣΕΙΣ που υλοποιούνται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι αφορούν σε:

•    Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

•    Διανομή ενημερωτικού υλικού,

•    Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία,

•    Ηλεκτρονική ενημέρωση των εργαζομένων και πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα, από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.dad.gr ) και του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (www.medsos.gr )

•    Διανομή συμβολικού αριθμού λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας,

•    Ενημέρωση των ανέργων, σε συνεργασία με το Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών και του Γραφείου Απασχόλησης, για τις δυνατότητες απασχόλησής τους με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τις δυνατότητες έναρξης δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας με αντικείμενο την εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.)

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά, με ενημερώσεις στα σχολεία του Δήμου, με εφαρμογές εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για απλές καθημερινές εφαρμογές, ενημέρωση ανέργων για τα πράσινα επαγγέλματα.

Με τις δράσεις αυτές ευελπιστούμε να γίνει ο Δήμος Αγ. Δημητρίου πρότυπο ενεργειακής διαχείρισης, παίρνοντας έτσι ενεργό μέρος στη λύση σαν απάντηση στη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Αποδεικνύεται έτσι ότι μπορούμε να γίνουμε ενεργοί πολίτες με ουσιαστική συμμετοχή στο μέλλον μας!

 
 
Το Σχέδιο Δράσης εντάσσεται στο Ε.Π.
«Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Έργου
«Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ»
του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.

 

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr