Η εξοικονόμηση νερού μπορεί να συμβάλει παράλληλα στη δημιουργία σχετικών επαγγελμάτων. Για την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες δημιουργίας νέων τομέων απασχόλησης στην εξοικονόμηση νερού, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης ξεκίνησε, τον Απρίλιο του 2007,  την υλοποίηση ενός πρότυπου προγράμματος «Εξοικονόμηση νερού στο Δήμο Νέας Σμύρνης», με χρηματοδότηση του έργου «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων» του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής προστασίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι Δημότες της Νέας Σμύρνης ενημερώθηκαν για πρακτικές εξοικονόμησης νερού και νέους τομείς που διανοίγονται στην απασχόληση μέσω της καλλιέργειας μιας «νέας κουλτούρας για το νερό». Βασικό στόχος του σχεδίου δράσης ήταν η ενημέρωση σε ότι αφορά ζητήματα και πρακτικές εξοικονόμησης νερού, ώστε οι πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια περιορισμού της σπατάλης του και παράλληλα να αναπτυχθεί ευνοϊκό κλίμα για τη δημιουργία επαγγελμάτων, που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ημερίδες και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ανάδειξης καλών πρακτικών για την εξοικονόμηση νερού, επισκέψεις σε σχολεία, ενθάρρυνση και πληροφόρηση ανέργων της περιοχής ως προς τις ευκαιρίες εργασίας σε τομείς που διανοίγονται κατά την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης πολιτικής διαχείρισης του νερού, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.
 

Το Σχέδιο Δράσης εντάσσεται στο Ε.Π. «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Έργου «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ» του Υπουργείου Απασχόλησης.

 

 

 

 
 

Τι πραγματικά γνωρίζουμε για την αστική χρήση και διαχείριση του νερού;

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

To απογευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2012  στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα  «Τι πραγματικά γνωρίζουμε για την αστική χρήση και διαχείριση του νερού;» στο πλαίσιο της GREEN WEEK Satellite Event, της μεγαλύτερης ετήσιας διάσκεψης σχετικά με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες (22 ως 25 Μαΐου), με κεντρικό θέμα συζήτησης το Νερό  και σύνθημα «Κάθε σταγόνα μετράει».
Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Δείτε παρουσιάσεις της εκδήλωσης:

Αποτελέσματα της έρευνας «Απο-Τιμώντας το Νερό» για την πόλη του Ηρακλείου,

Εξοικονόμηση νερού στο σπίτι: μικρά βήματα, μεγάλες βελτιώσεις,

Υδροδότηση και ποιότητα νερού της πόλης του Ηρακλείου,

ΔΕΥΑ Ηρακλείου - Παρόν και Μέλλον

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Η Ευρώπη δίνει «μάχη» για τη διαφύλαξη των υδατικών πόρων

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου διοργανώνει Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα  «Τι πραγματικά γνωρίζουμε για την αστική χρήση και διαχείριση του νερού;» την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 5.00 – 8.00 μ.μ. στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Ηρακλείου (Παλιά Λαχαναγορά).

Δείτε αναλυτικά το επισυναπτόμενο πρόγραμμα

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Το μήνυμα των παιδιών σ’αυτούς που «τα κάνουν μούσκεμα»

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Χίλια μπράβο δεν είναι αρκετά για τους 3.432 μαθητές από σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια όλης της Ελλάδας, που συμμετείχαν και φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού «Υδάτινες Ιστορίες», κέντρισε δημιουργικά το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο μήνυμα και το σκοπό του διαγωνισμού

Δείτε τα έργα που βραβεύτηκαν...

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 

Υδάτινες Ιστορίες...Ζωγράφισέ τες

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει  Διαγωνισμό Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα  «Υδάτινες Ιστορίες...».Τα παιδιά ονειρεύονται, δημιουργούν και ευαισθητοποιούν ….

Δηλώστε συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Ανοιχτή Συζήτηση για το Νερό στην Τήνο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Με βασικό άξονα το πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει στην Χώρα της Τήνου Εκδήλωση-Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Νερό και Νησιωτικός Χώρος στην εποχή της κλιματικής αλλαγής»  την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 και ώρα 6μ.μ. στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.Η Ανοιχτή Συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το θέμα της ποιοτικής υποβάθμισης και ποσοτικής συρρίκνωσης των υδατικών πόρων καθώς και με την οξυμένη εμφάνιση του φαινομένου στο νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στο νησί της Τήνου. 

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 3

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr