Υδάτινες Γέφυρες - Το Συνέδριο

 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) ολοκληρώνουν μια προσπάθεια εστιασμένη στην προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό, το πρόγραμμα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.


 

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, και με αφορμή την ολοκλήρωσή του, διοργανώνεται Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο

«Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού-  Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη»

 στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2016, στο χώρο «The HUB Events» στην Αθήνα.

 

Με βασικό άξονα την Ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη διαχείριση του αστικού νερού, το Συνέδριο αφενός θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες από την υλοποίηση του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, και αφετέρου θα προσεγγίζει τα ευρύτερα θέματα βιώσιμης διαχείρισης του αστικού νερού σε πολιτικό, τεχνολογικό και επικοινωνιακό επίπεδο προτείνοντας παράλληλα καλές πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις.  

Για το σκοπό αυτό στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και εθνικών θεσμικών φορέων, αρμόδιων υπουργείων, επιχειρήσεων ύδρευσης, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εταιριών κ.λπ. από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διαμορφωθείσα ατζέντα περιλαμβάνει πολιτικά ζητήματα και θέματα ορθής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και τεχνικά θέματα και ζητήματα διαχείρισης του νερού των πόλεων. Τέλος στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης, η ΕΔΕΥΑ θα συντονίσει Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με αντικείμενο «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προοπτικές και Προκλήσεις».

 

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου
 

 

Η «παρακαταθήκη» του Συνεδρίου για τη Βιώσιμη Διαχείριση του Αστικού Νερού

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Η τεράστια επιτυχία του επιστημονικού Συνεδρίου  «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού - Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη», που υλοποίησε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, στις 26 & 27 Ιανουαρίου στο THE HUB EVENTS, δεν έγκειται μόνο στον όγκο της προσέλευσης,  που ξεπέρασε τους 420 συνέδρους από όλη την Ελλάδα. Η ουσιαστική προστιθέμενη αξία του αφορά στα συμπεράσματα, τις καλές πρακτικές και μεθοδολογίες που αναδείχθηκαν, καθώς επίσης, και στο γεγονός ότι συγκέντρωσε σε κοινό τραπέζι διαλόγου όλους τους βασικούς διαχειριστές των υδατικών πόρων της χώρας (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΔΕΥΑ κ.λ.), σε μια προσπάθεια ανάδειξης των κυριότερων προκλήσεων αλλά και των πλέον ενδεδειγμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Οι εισηγήσεις των ομιλητών

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το διήμερο επιστημονικό Συνέδριο, αλλά και γι'αυτούς που επιθυμούν να θυμηθούν όσα πολύ ενδιαφέροντα παρουσιάστηκαν, παρακάτω παρατίθενται οι εισηγήσεις των ομιλητών ανά θεματική ενότητα:

 

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 

Απολογισμός Συνεδρίου για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 

Συνολικά πάνω  από 420 ήταν οι σύνεδροι που παρακολούθησαν τις εργασίες του διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού - Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη», στο «The HUB Events» στις 26 & 27/1. Εκπρόσωποι της πολιτείας, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης από όλη τη χώρα, της πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, του επιχειρηματικού κόσμου, ενώσεων πολιτών και πλήθος κόσμου συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην εκδήλωση, με κοινή στόχευση την ενημέρωση και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την αειφορική διαχείριση του αναντικατάστατου πόρου.
 

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 

Βιογραφικά εισηγητών

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

                                                                                                                               

Ανδρέας Αγγελάκης  

Ανδρέας Ανδρεαδάκης

Line Barkved

Χριστίνα Γαρουφαλιά

 

Ηλίας  Δημητρίου

 

Ιωάννης Διαμαντής

Tharan Fergus

 Σταμάτης Ζόγκαρης

 

Vikki Hilton

 

 Balázs Horváth

 

Ελευθερία Καμπά

 

Όλγα Κοτσελίδου

 

  Sindre Langaas

 Χρήστος Μακρόπουλος

Čedo Maksimović

 

Νίκος Μαμαλούγκας

    Αλέξανδρος Μεντές

Άννυ Μητροπούλου

 

Κλειώ Μονοκρούσου

 Απόστολος Μπαλογιάννης

 

Παντελής Μπαξεβανίδης

 

Σπύρος Παπαγρηγορίου

 

Γεώργιος  Παυλίδης

 

Νίκος Σαφαρίκας

Μάρκος Σκληβανιώτης

 

Νικόλαος Σκουλικίδης

 


 Μιχάλης Σκούρτος

 Νικόλαος Χαλκιάς

   

 

 
   
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr