Watersave

 
 

Από τον Μάιο 2005 το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί ένα σύνολο δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματός του "WATERSAVE - Εξοικονόμηση νερού: Ένα ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για σχολεία" με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Α' και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών. Τα παιδιά συμμετέχουν σε μια προσπάθεια να αποδείξουμε ότι με απλούς τρόπους και με πιο υπεύθυνη συμπεριφορά μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη νερού, κάτι που έχουν πετύχει σε άλλες χώρες. Αφού μάθουν πώς να εξοικονομούν νερό οι ίδιοι, οι μαθητές αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν το υπόλοιπο σχολείο αλλά και τους γονείς και τη γειτονιά σχετικά με τη σημασία του νερού και τους τρόπους εξοικονόμησης. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μέχρι το τέλος του 2008 πάνω 10.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.


Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS δημιούργησε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, υψηλής αισθητικής, καινοτόμο και ελκυστικό. Βασικοί στόχοι του εκπαιδευτικού πακέτου είναι η συμβολή και πλαισίωση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιούν οι σχολικές μονάδες, η ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας μέσα από ενδεικτικές μαθητικές δραστηριότητες κι ευέλικτες προτάσεις για δράση και προβληματισμό, καθώς και η υποβοήθηση των εκπαιδευτικών με την κωδικοποίηση των στόχων και την παροχή βασικού πληροφοριακού υλικού.


Το εκπαιδευτικό πακέτο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.watersave.gr, μια χρηστική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας για το νερό και στην υιοθέτηση πρακτικών εξοικονόμησης νερού και γενικότερα βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων. Πολλές ιδέες και προτάσεις μπορούν να βρουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι πολίτες από την ιστοσελίδα  αυτή.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα watersave υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις εταιρείες TOYOTA Motor Europe & TOYOTA Ελλάς (2005 -2007) και ALPHA BANK (2007-2011). Από το Νοέμβριο του 2012 το πρόγραμμα watersave υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Οι «σπόροι» της Αθήνας χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μπορεί το Νερό να αντιμετωπίζει πολλά και κρίσιμα προβλήματα, τα παιδιά της Αθήνας όμως, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να το γιορτάσουν. Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, στην εκδήλωση «WATERSAVE: Για μία σταγόνα νερό…», που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, 500 περίπου μαθητές, από 10 σχολεία γέμισαν την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με την φαντασία,  τις πρωτότυπες δημιουργίες και τα παιχνίδια τους, θέλοντας να εκφράσουν την αγωνία τους αλλά και  την πρόθεσή τους να προστατέψουν το πολύτιμο στοιχείο.

 

 
 
 

WATERSAVE:Για μια σταγόνα νερό...

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 Τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν για το νερό

 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό ,

διοργανώνει την Δευτέρα 22 Μαρτίου στην "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων την εορταστική μαθητική εκδήλωση : WATERSAVE: Για μια σταγόνα νερό.

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Δίκτυο «Υδρο-οικολογικά σχολεία»

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS εγκαινιάζει  μια νέα δράση στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τη δημιουργία ενός δικτύου σχολείων, ειδικά εστιασμένων στο θέμα της εξοικονόμησης νερού. Τα επονομαζόμενα ως «υδρο-οικολογικά σχολεία» θα σχεδιάζουν, θα επεξεργάζονται και θα εφαρμόζουν εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών στην ιδέα της εξοικονόμησης και της ορθολογικής χρήσης του νερού.
 
   
 

Το πρόγραμμα WATERSAVE συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος WATERSAVE με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας για το νερό αλλά και την υιοθέτηση πρακτικών εξοικονόμησης νερού και γενικότερα βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων, ξεκίνησαν από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη, οι δράσεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε συνεργασία πάντα με την Α’βάθμια και Β’βάθμια περιβαλλοντική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών αλλά και των ενηλίκων.
Με το σκεπτικό αυτό συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2008 πάνω 10.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα το WATERSAVE ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να μάθουμε στα παιδιά ότι με απλούς τρόπους και με πιο υπεύθυνη συμπεριφορά μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη νερού. Παράλληλα οργανώθηκαν ημερίδες με θέμα το νερό τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και τη Πάτρα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες με ποιους τρόπους μπορούν να εξοικονομήσουν νερό στο τόπο τους, στόχος που έχει ήδη επιτευχθεί σε άλλες χώρες. Για το 2009 οι δράσεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υποστηρίζονται από την ALPHA BANK και έχουν ήδη ξεκινήσει τα καλέσματα για όσους ενδιαφέρονται.
Περισσότερα www.watersave.gr
 
 
 

Επιτυχία στην ημερίδα "Εξοικονόμηση νερού: λύσεις και προτάσεις" στη Θεσσαλονίκη

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξοικονόμηση νερού: λύσεις και προτάσεις» που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας στις 11 Οκτώβρη 2008 στην ΕΔΟΘ

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 2

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr