ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: Η εξοικονόμηση νερού την εποχή της κλιματικής αλλαγής

 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: Η εξοικονόμηση νερού την εποχή της κλιματικής αλλαγής

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το θέμα του νερού γίνεται όλο και πιο φλέγον. Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τα προβλήματα επάρκειας και ποιότητας του νερού. Τα επόμενα χρόνια, πολλές χώρες θα αντιμετωπίσουν συγκρούσεις τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και με γειτονικές χώρες σχετικά με τη διαχείριση του νερού. Σε διεθνείς διασκέψεις, όπως πρόσφατα στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το θέμα του νερού αποτελεί κεντρικό ζήτημα των συζητήσεων.

 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Οδηγία Πλαίσιο για το Νερό υποχρεώνει σε διαχείριση των υδατικών πόρων σε επίπεδο υδρολογικής λεκάνης και με στόχο το νερό να είναι σε καλή ποιότητα και σε επάρκεια, τόσο για τις ανθρώπινες κοινωνίες, όσο και για τα οικοσυστήματα.

  
Η εξοικονόμηση νερού είναι πλέον μια αναγκαιότητα, ακόμα και για χώρες που θεωρούσαμε ότι είχαν άφθονα νερά. Γι’ αυτό, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει ξεκινήσει από το 2005 μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης για την «εξοικονόμηση νερού - WaterSave», η οποία απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και, βέβαια, ευρύτερα στους πολίτες.


Σας προσκαλούμε στη Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ (Μαιζώνος 200, Πάτρα), όπου θα παρουσιάσουμε:

  • προτάσεις και πρακτικές εξοικονόμησης νερού
  • τις δράσεις του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για το νερό στα σχολεία της Πάτρας
  • καλά παραδείγματα από τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα Γραφεία ΠΕ

 

Στη συνέντευξη θα συμμετέχουν οι:

  • Νίκος Χρυσόγελος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
  • Τίνα Παπασωτηροπούλου και Ελένη Αντωνακοπούλου, Υπεύθυνες του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας
  • Ιωάννα Παπαϊωάννου και Γιάννης Βλάχος, Υπεύθυνοι του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας

 

Το πρόγραμμα «WaterSave» είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημερωτικών παρουσιάσεων για την εξοικονόμηση του νερού, που απευθύνεται σε μαθητές σχολείων. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, που ξεκίνησε το 2005. Μέχρι το τέλος του 2007, στις ενημερωτικές παρουσιάσεις και τις πρακτικές δράσεις του συμμετείχαν περισσότεροι από 5000 μαθητές από 102 σχολεία σε οκτώ περιοχές της χώρας.


Στην Πάτρα οι δράσεις ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά 2006-7 σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας και της Β/θμιας. Συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επισκέφθηκαν 10 σχολεία και ενημέρωσαν 315 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς. Φέτος, η εκστρατεία ενημέρωσης συνεχίζεται στην Πάτρα το μήνα Ιανουάριο. Συνεργάτες του Δικτύου έχουν ήδη επισκεφθεί 14 σχολεία και έχουν ενημερώσει 1468 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς.


Το Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού συνεχίζεται την περίοδο 2008-2010 με την ευγενική υποστήριξη της:

 

Για πληροφορίες: Άννα Κοντολέων, Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Τηλ/φαξ: 210 8228795 - 6974 829523, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr