Ημερίδα «Εξοικονόμηση νερού: λύσεις και προτάσεις» στη Θεσσαλονίκη

 
 

Ημερίδα «Εξοικονόμηση νερού: λύσεις και προτάσεις» στη Θεσσαλονίκη

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει το Σάββατο 11 Οκτώβρη 2008 και ώρα 9:30-13.30 ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση νερού: λύσεις και προτάσεις» στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος).

 

Η ημερίδα πραγματοποείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Εξοικονόμηση νερού: Ούτε σταγόνα χαμένη» που στοχεύει:

  • στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με θέματα εξοικονόμησης νερού
  • στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη σημασία της για την προστασία των υδατικών πόρων
  • στην προσωπική ευθύνη και δυνατότητα του πολίτη να πάρει μέρος στη λύση

 

Στην πρώτη ενότητα θα γίνει παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS «WATERSAVE- Εξοικονόμηση νερού στο σχολείο και το σπίτι», καθώς και εκπαιδευτικών δράσεων για το νερό των σχολείων της Θεσσαλονίκης (7ο Δημ. Θεσ/νίκης, 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 3ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσ/νίκης), του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου -Κορδελιού και του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστούν θέματα που σχετίζονται με την έλλειψή του, καθώς και τρόποι βιώσιμης διαχείρισης του νερού.

Συμμετέχουν οι :

  • Ιάκωβος Γκανούλης, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Συντονιστής της Έδρας UNESCO για την διαχείριση υδάτων με την παρουσίασή του «Το νερό, το περιβάλλον και ο άνθρωπος: τι συμβαίνει σήμερα και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον»
  • Αθανάσιος Πανώρας, Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) με την παρουσίασή του «Αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας στη πεδιάδα της Θεσσαλονίκης»


Την εβδομάδα 6 έως 10 Οκτωβρίου, συνεργάτες του Δικτύου Μεσόγειος SOS θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις για την εξοικονόμηση του νερού σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.
(Οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν- κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτικούς- μέχρι το τέλος του χρόνου)

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαίρη Βιταλιώτου, Υπεύθυνη θεμάτων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
Τηλ/fax: 210 8228795, Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WATERSAVE πραγματοποιείται με τη χορηγία της ALPHA BANK


Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη 6 Νοέμβρη στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα σε συνεργασία με τις  Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr