Οι «σπόροι» της Αθήνας χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν

 
 

Οι «σπόροι» της Αθήνας χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μπορεί το Νερό να αντιμετωπίζει πολλά και κρίσιμα προβλήματα, τα παιδιά της Αθήνας όμως, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να το γιορτάσουν. Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, στην εκδήλωση «WATERSAVE: Για μία σταγόνα νερό…», που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, 500 περίπου μαθητές, από 10 σχολεία γέμισαν την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με την φαντασία,  τις πρωτότυπες δημιουργίες και τα παιχνίδια τους, θέλοντας να εκφράσουν την αγωνία τους αλλά και  την πρόθεσή τους να προστατέψουν το πολύτιμο στοιχείο.

 

Η εκδήλωση είχε πολυδιαδραστικό χαρακτήρα και με στόχο την βιωματική εκπαίδευση των μαθητών. Με εργαλεία τους την τέχνη και το παιχνίδι, τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τη μουσική, τη ζωγραφική και το θέατρο ήρθαν σε επαφή με την αξία του νερού αλλά και καθημερινές πρακτικές προστασίας του. Παράλληλα με τις δραστηριότητες για τα παιδιά λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με υλικό για το Νερό και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WATERSAVE.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ALPHA BANK,  υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.
Χορηγός επικοινωνίας: Αθήνα 9,84FM  
 

 

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr