Νερό & κλιματική αλλαγή

 
 
 

Όταν η κλιματική αλλαγή προσφέρει ευκαιρίες βιωσιμότητας

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Οκτώ βασικές προτάσεις για την αύξηση της προσαρμογής στις μεταβολές της κλιματικής αλλαγής σε θέματα διαχείρισης των υδάτων και χωροταξικού σχεδιασμού παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε σχετική ολλανδική έρευνα. Στην ουσία οι προτάσεις αφορούν στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, στην ενίσχυση των υφιστάμενων έργων με άλλα βιώσιμα μέτρα και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων μερών.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι… στην κλιματική αλλαγή

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Η ισότητα αποτελεί το κλειδί για την αποτελεσματική προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση1  του επιστημονικού περιοδικού Science for Environmental Policy της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Απρίλιος 2014). Ουσιαστικά τα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ασφάλεια ορισμένων ομάδων της κοινωνίας εις βάρος κάποιων άλλων, καταλήγει η έκθεση. Οι πολιτικές προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή θα πρέπει, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, να βασίζονται σε μια γνήσια δημοκρατία και οι επενδύσεις θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλες οι ομάδες που διατρέχουν κίνδυνο θα επωφελούνται εξίσου.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Σύμπραξη επιστήμης και πολιτικής για την βέλτιστη διαχείριση των υδάτων

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μια ομάδα Ισπανών ερευνητών έχει δημιουργήσει μια μεθοδολογία η οποία συνδέει τα αποτελέσματα της επιστήμης με τις επιλογές της πολιτικής στη διαχείριση του νερού, με σκοπό να προσδιορίσει τις καλύτερες πολιτικές για να βοηθήσει τις κοινότητες της Μεσογείου να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε σχέση με την παροχή νερού.

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 

Κομμένο το λάστιχο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Αν μας ζητήσουν να σκεφτούμε μια χώρα που η βροχή αποτελεί σχεδόν καθημερινή υπόθεση, το μυαλό μας αμέσως θα «πάει» στην Αγγλία. Κι όμως…την εποχή της κατάρριψης των στερεοτύπων, η βροχερή Αγγλία υποχρεώνεται σε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της παρατεταμένης ξηρασίας, αποδεικνύοντας ότι η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων αφορά και «τις καλύτερες οικογένειες».

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Η πολιτική ατζέντα για το Νερό

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Στα μέσα Ιανουαρίου, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ) με θέμα «Εξοικονόμηση νερού: Μια σύγχρονη πρόκληση ενόψει κλιματικής αλλαγής» παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το προσχέδιο του προγράμματος για την κατ’ οίκον εξοικονόμηση νερού, που είχε ανακοινώσει από το φθινόπωρο ο κ. Ανδρεαδάκης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων.

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 3

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr