Μια ευχή για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

 
 

Μια ευχή για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/3/2017


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3), το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει το διαδραστικό street event  Water Wish την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 12 μ.μ., στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης).

 

 

 Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους πολίτες για τις πιέσεις που υφίστανται οι υδατικοί πόροι σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο και παράλληλα να καταγράψει τις σκέψεις και τα μηνύματά τους σε σχέση με το Νερό και τη σημασία του.
Επίκεντρο της δράσης θα αποτελέσει ένα τεράστιο πανό, πάνω στο οποίο οι περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τις αγωνίες και τις ευχές τους για το Νερό. Με αποτυπωμένο το «μήνυμα» της Κοινωνίας των Πολιτών, το συγκεκριμένο πανό θα το μεταφέρει και στην ειρηνική πορεία της εκστρατείας Break Free που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων και συλλογικοτήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε το 1993 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας σε σχέση με την υδατική κρίση και τα δυσθεώρητα ανθρωπιστικά προβλήματα που αυτή συνεπάγεται. Υπολογίζεται ότι στις μέρες μας, πάνω από 663 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε ασφαλές νερό και πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια σε βασικές υπηρεσίες υγιεινής, ενώ καθημερινά πεθαίνουν 1.000 παιδιά, περίπου, λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την έλλειψη ασφαλούς νερού και αποχέτευσης. Παρότι στη χώρα μας τα υφιστάμενα προβλήματα σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχης έντασης, υπάρχουν αρκετές «ανοιχτές πληγές» που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης με κυριότερες την ακόμη εκκρεμή αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης κατά Λεκάνη Απορροής Ποταμών, την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας (ΣΔΚΠ), το φαραωνικό έργο της εκτροπής του Αχελώου, την ελλιπή ενημέρωση και κατ’επέκταση συμμετοχή των πολιτών στην θεσμικά επιβεβλημένη διαβούλευση κ.ά.
Δείτε αναλυτικά τις θέσεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για το Νερό.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr