Για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

 
 

Για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


16/11/2017
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα ανάμικτα συναισθήματα θλίψης και οργής για τον χαμό 15 ανθρώπων, από τις προχθεσινές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Το φαινόμενο των ακραίων καιρικών φαινομένων και των επακόλουθων φυσικών και υλικών ζημιών εμφανίζονται με εντυπωσιακή συχνότητα τα τελευταία χρόνια, δίνοντας αφορμή για αέναες συζητήσεις περί απόδοσης ευθυνών, έλευσης της κλιματικής αλλαγής, επιχειρησιακής ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών, παρωχημένων και καταστροφικών πολεοδομικών σχεδιασμών. Όλα αυτά μέχρι προχθές! Γιατί αυτή τη φορά, όσα πολλά κι αν μπορούν να ειπωθούν, οι σωροί των 15 συμπολιτών μας δεν μπορεί να γίνουν πεδίο καμιάς αντιπαράθεσης και κανενός διδακτισμού.


Δείτε φωτογραφικό ντοκουμέντο από ημερίδα που είχε υλοποιήσει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για τη βιώσιμη διαχείριση των ρεμάτων, το 1997!

 

 

 

 

Όταν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κοπάσει η καταιγίδα, θα πρέπει όλοι – πολιτεία και πολίτες- να κάνουμε επιτέλους την αυτοκριτική μας: για τα ποτάμια και τα ρέματα που μπαζώσαμε, για τα  αυθαίρετα που χτίσαμε και νομιμοποιήσαμε, για τα δάση που καταστρέψαμε, για τα απορρίμματα που ακόμα δεν έχουμε βρει τρόπους να διαχειριζόμαστε.

Προς το παρόν όμως σιωπούμε… Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετέχει στο 3ημερο εθνικό πένθος, ως ελάχιστη ένδειξη οδύνης και συμπαράστασης προς των οικείους των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και δεσμεύεται να συνεχίσει τη, συχνά άνιση, προσπάθειά του για βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.


 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr