Καθαρίστε τη Μεσόγειο

 
 
 

PlasticTwist- 4ο Newsletter- 18/06/2019

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 

18.06.2019


Το 4ο newsletter του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020» Plastic Twist An Open Platform for plastic lifecycle awareness, monetization,and sustainable innovation είναι εδώ για να μας θυμίσει τις δημιουργικές ιδέες που παρήχθησαν για την επαναχρησιμοποίηση και απόδοση νέας αξίας στα πλαστικά απορρίμματα, κατά τη διάρκεια των διαφόρων workshops,fablabs και bootcamps των τριών πιλότων (Ελλάδα, Ελβετία, Ολλανδία)


 
 
 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ! ΣΥΡΟΣ: 16-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 

 
 
 

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2019 ξεκίνησε! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 

Καθημερινά, τεράστιες ποσότητες πλαστικών μιας χρήσης καταλήγουν στις θάλασσες και στους ωκεανούς και γίνονται η αιτία τραυματισμού και θανάτωσης πολλών θαλάσσιων οργανισμών. Ειδικά τα μικροπλαστικά μπαίνουν

στην τροφική αλυσίδα και αποτελούν απειλή όχι μόνο για τα θαλάσσια είδη, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σταδιακά μέχρι το 2021 θα απαγορευθούν πλαστικά μιας χρήσης, όπως: μπατονέτες με πλαστικά μέρη, καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα, πιάτα.

Μη μένεις θεατής! Βγάλε από σήμερα τα πλαστικά μιας χρήσης από την καθημερινότητά σου! Προτίμησε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον ή/και προϊόντα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν!

Και αν θέλεις να δράσεις ακόμα περισσότερο, τότε μπες στην μεγάλη παρέα των 200.000 εθελοντών που έχουν συμμετάσχει στην εκστρατεία καθαρισμών ακτών και άλλων φυσικών περιοχών από το 2006 έως σήμερα.

Πάρε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 24η χρονιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 1 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2019.

Read more: Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2019 ξεκίνησε! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

 
   
 

ΚΑΛΕΣΜΑ! ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Read more: ΚΑΛΕΣΜΑ! ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 
 
 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/4/2018

Την Πέμπτη 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο ο εναρκτήριος καθαρισμός της εκστρατείας  εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 23η χρονιά. Η ημέρα εντάσσεται στις Ευρωπαϊκές Ημέρες για τη Θάλασσα που εορτάζονται κάθε χρόνο το Μάιο, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχει να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος των θαλασσών στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για μία βιώσιμη ανάπτυξη.


Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου απέφερε για μία ακόμη φορά καρπούς και περισσότερα από 200 παιδιά του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών τους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και το Δήμο Σκιάθου, έδωσαν το καλό παράδειγμα ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.
Με την πολύτιμη εμπειρία του αθλητή καγιάκ Μανώλη Λουδάρου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τον περίπλου της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, έγινε παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με τις ελληνικές θάλασσες και τα απορρίμματα. Τη συζήτηση ακολούθησε καθαρισμός της παρακείμενης ακτής, αλλά και της παραλίας Μεγάλη Άμμος, όπου τα παιδιά δημιούργησαν μια κατασκευή με τα απορρίμματα.

Διαβάστε περισσότερα

 
   

Page 1 of 17

 
 
ethelontismos2.jpg
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr