ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2007»

 
 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2007»

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό ΓΕΩτρόπιο ευχαριστούν όλους εσάς τους μαθητές, πολίτες κάθε ηλικίας και φορείς που συμμετείχατε στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών που διοργανώσαμε από τις 12 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2007, υπό την αιγίδα του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον/ Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP/MAP).

 

Ευχαριστούμε όλους εσάς τους 15.748 Εθελοντές, από 219 Φορείς και 35 νομούς, που έχετε οργανώσει ή πρόκειται να οργανώσετε τις επόμενες μέρες εθελοντικούς καθαρισμούς σε πάνω από 200 περιοχέςΕίναι, πράγματι, η μεγαλύτερη κινητοποίηση εθελοντών για καθαρισμό ακτών στη Μεσόγειο και - αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας - από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως! (Δείτε την λίστα με τους φορείς που συμμετείχαν)

 

Έχουμε έναν σημαντικό πλούτο, αυτόν της παράκτιας  ζώνης – όπως και άλλων φυσικών περιοχών – που πρέπει να τον διατηρήσουμε και για τις επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ακτές γεμάτες σκουπίδια, τσιμέντο και άσφαλτο. Πρέπει τα παιδιά μας να μπορούν να ζήσουν τουλάχιστον αυτά που ζήσαμε εμείς, να μπορούν να δουν ένα ηλιοβασίλεμα, να θαυμάσουν ένα κρινάκι της παραλίας, να καθίσουν κάτω από ένα αλμυρίκι, να κυνηγήσουν ένα καβούρι. Αν καταστρέψουμε τον πλούτο των ακτών θα γίνουμε φτωχότεροι όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά και οικονομικά. 

 

Έχουμε έναν σημαντικό πλούτο, αυτόν της παράκτιας  ζώνης – όπως και άλλων φυσικών περιοχών – που πρέπει να τον διατηρήσουμε και για τις επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ακτές γεμάτες σκουπίδια, τσιμέντο και άσφαλτο. Πρέπει τα παιδιά μας να μπορούν να ζήσουν τουλάχιστον αυτά που ζήσαμε εμείς, να μπορούν να δουν ένα ηλιοβασίλεμα, να θαυμάσουν ένα κρινάκι της παραλίας, να καθίσουν κάτω από ένα αλμυρίκι, να κυνηγήσουν ένα καβούρι. Αν καταστρέψουμε τον πλούτο των ακτών θα γίνουμε φτωχότεροι όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά και οικονομικά..

 

Η μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην καμπάνια «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2007» απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι η προστασία και βιώσιμη διαχείριση των ακτών είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, άμεσα!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

  • την εταιρία ταχυμεταφορών ΤΝΤ που προσφέρθηκε να μεταφέρει στους συμμετέχοντες τα δέματα με το πληροφοριακό υλικό και τις σακούλες που ετοίμασε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS 
  • την εταιρία JOHNSON DIVERSEY για την εκτύπωση των ενημερωτικών φυλλαδίων
  • την εταιρία ALASKA που προσφέρει τις σακούλες
  • την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που στηρίζει σε συνεργασία με Δήμους την προσπάθεια να ανακυκλωθούν, όπου είναι δυνατόν, τα ανακυκλώσιμα υλικά που μαζεύονται από τις παραλίες και τις άλλες περιοχές

 

Πολύ σύντομα θα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας τον απολογισμό για τη φετινή εκστρατεία, καθώς και φωτογραφίες από καθαρισμούς από όλη την Ελλάδα.

 

Δείτε φωτογραφίες απο την εκστρατεία

 
 
ethelontismos4.jpg
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr