Η Βουλή «αγρόν ηγόρασε» και οξοδιασπώμενες σακούλες

 
 

Η Βουλή «αγρόν ηγόρασε» και οξοδιασπώμενες σακούλες

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


28/2/2017
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης απέστειλαν στις 7 Φεβρουαρίου, με τη μορφή του κατεπείγοντος, επιστολή στη Βουλή των Ελλήνων σε σχέση με την προκήρυξη από αυτήν μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια οξοδιασπώμενων, πλαστικών σάκων απορριμμάτων, με στόχο την κάλυψη αναγκών των γραφείων της για το 2017.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής

 


Στην εν λόγω επιστολή οι δύο οργανώσεις επεσήμαναν ότι το συγκεκριμένο υλικό (οξο-διασπώμενο πολυαιθυλένιο) αποτελεί, συγκριτικά με άλλα υλικά, πολύ δυσμενέστερη από περιβαλλοντικής άποψης επιλογή και παράλληλα κάλεσαν τη Βουλή των Ελλήνων να επανεξετάσει το θέμα του διαγωνισμού, επαναφέροντας νέο με αντικείμενο την προμήθεια κομποστοποιήσιμων σακουλών, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που της παρέχονται μέσω των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για προμήθεια προϊόντων με γνώμονα πράσινα κριτήρια.
Η επιστολή απεστάλη στην κεντρική ηλεκτρονική διεύθυνση της Βουλής των Ελλήνων, όπως επίσης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός διεξήχθη κανονικά. Στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που ακολούθησαν, διατυπώθηκε η δέσμευση από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων να απαντήσει εγγράφως στην επιστολή. Εντούτοις, μέχρι σήμερα, 21 ημέρες αργότερα, ουδεμία απάντηση έχει αποσταλεί που να αιτιολογεί την εμμονή της Βουλής στην υλοποίηση του προαναφερθέντος διαγωνισμού, παρά τα αντιπεριβαλλοντικά του χαρακτηριστικά, τα οποία και επισημάνθηκαν από δύο οργανώσεις με εγνωσμένη εμπειρία στο συγκεκριμένο πεδίο.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης εκτιμούν ότι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός έχασε μια σημαντική ευκαιρία να δείξει ότι αφουγκράζεται τα περιβαλλοντικά κελεύσματα της εποχής αλλά και τη φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών και απεύχονται την  επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.

 

 
 
aktes1.jpg
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr