Παράκτια ζώνη στην Ελλάδα

 
 
 

Επιχείρηση Αθηναϊκή Ριβιέρα: με στόχο το παράκτιο μέτωπο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


18/9/2014
 


Η προχθεσινή ανακοίνωση της μεταβίβασης 20 ακινήτων του παραλιακού μετώπου στην εταιρεία "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε." δεν είναι απλά μια διοικητική πράξη, αλλά η συνέχιση μιας καταστροφικής για το παράκτιο μέτωπο πολιτικής, που δικαιώνει με τον πιο δυσοίωνο τρόπο τις προβλέψεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ότι η προ μηνών και υπό το βάρος των αντιδράσεων αναδίπλωση του υπουργείου σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό «…σε καμία περίπτωση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, αντίθετα μας υποχρεώνει σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τις επόμενες κινήσεις μιας κυβέρνησης, ορκισμένης οπαδού της – μέχρι τελικής πτώσεως – ανάπτυξης».

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Ολυμπιάδα… τσιμέντου

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

21/7/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ολυμπιάδα… τσιμέντου


Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νικόλαος Ταγαράς, με μια αδικαιολόγητη, ατεκμηρίωτη και παράνομη απόφαση τροποποιεί τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.) «Αλυκή Κίτρους» στον Κορινό Πιερίας.

 

Η συγκεκριμένη Υ.Α. που συρρικνώνει τα όρια του Κ.Α.Ζ., αποτελεί μια ακόμη άσκηση ασύδοτης «ανάπτυξης», με την οποία επιχειρείται η διάνοιξη του δρόμου για την οικοδόμηση του παραθεριστικού οικισμού «Ολυμπιάδα» και η οριστική «τακτοποίηση» μιας μεθόδευσης χρονολογούμενης από τη δεκαετία του ’90. Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα μοναδικό υγρότοπο που φιλοξενεί σημαντικό πλούτο ειδών ορνιθοπανίδας. Με αυτήν τη δόλια παράκαμψη της νομοθεσίας, αλλά και της λογικής, δρομολογείται πλέον η κατασκευή του τρίτου μεγαλύτερου οικισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας 6.500 κατοίκων.

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Η ιδιωτικοποίηση της δικής μας "Σαχάρας"

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Κοινό Δελτίο Τύπου              

                              

3 Ιουλίου 2014Καταγγελία  περιβαλλοντικών  οργανώσεων για την  αδιαφανή «ιδιωτικοποίηση» της  παραλίας «Σαχάρα» στη  Νέα  Ηράκλεια Χαλκιδικής.


Στις 26 Ιουνίου 2014 οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Καλλιστώ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια Ζωή και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης κατέθεσαν καταγγελία σε όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την οικολογική καταστροφή που συντελείται στην παραλία «Σαχάρα» της Χαλκιδικής. Οι οργανώσεις καταγγέλλουν τις κατασκευαστικές εργασίες που έχει ξεκινήσει ιδιώτης, που αγόρασε από το Δημόσιο μέσω ΤΑΙΠΕΔ έκταση 44 στρ. (επί της παράκτιας ζώνης), προβάλλοντας 5 σημαντικά σημεία που εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την όλη διαδικασία παραχώρησης και επέμβασης στον αιγιαλό.

Διαβάστε το κείμενο της σχετικής καταγγελίας

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 

240 χλμ δρόμου για την προστασία των 13.676 χλμ της ελληνικής ακτογραμμής

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS από κοινού με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, Αρχέλων, , Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Greenpeace, Medasset, MOm, και WWF Ελλάς δηλώνουν την υποστήριξή τους στην ανεξάρτητη δράση «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό». Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

ΕΠΕΙΓΟΝ! Κάτω τα χέρια από τις ακτές μας!

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Κάλεσμα 11 περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τους πολίτες
να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό


Την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου «Οριοθέτηση, διαχείριση, και προστασία αιγιαλού και παραλίας[1]» του Υπουργείου Οικονομικών απαιτούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μέσα από τη νέα ιστοσελίδα «SOS για τις ακτές»[2]. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό χώρο φιλοξενίας όλων των πρωτοβουλιών κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, αλλά και χώρο ενημέρωσης των πολιτών. Στόχος της ιστοσελίδας είναι να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν οι φωνές ενάντια στο σχέδιο που απειλεί να καταστρέψει την ακτογραμμή μας.

 

[1] Δείτε το νομοσχέδιο εδώ: http://www.opengov.gr/minfin/?p=4692

[2] Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: http://www.sos-aktes.gr

[3] Σε μια εβδομάδα, περισσότεροι από 100.000 πολίτες υπέγραψαν ηλεκτρονική διαμαρτυρία εναντίον του νομοσχεδίου

[4] Καλούμε τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες να κοινοποιήσουν στις οργανώσεις, τις θέσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 
 
aktes2.jpg
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr