Πολιτιστικές Διαδρομές

 
 
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί στην περιοχή Α.Πατήσια – Ν.Φιλαδέλφεια – Αγ.Ανάργυροι – Ν.Ιωνία το σχέδιο δράσης «Πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο».
Το προτεινόμενο σχέδιο αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες της περιοχής, ιδιαίτερα τους νέους και νέες, αλλά και διάφορους άλλους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, όπως επίσης και το ευρύ κοινό σε σχέση με βιώσιμες μορφές μετακίνησης (χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και ποδηλάτων) μέσα στην πόλη αλλά και στη γνωριμία με περιβαλλοντικά και πολιτιστικά σημεία των περιοχών παρέμβασης μέσα από ξεναγήσεις με ποδήλατα.
Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει εκδηλώσεις ενημέρωσης των νέων της περιοχής, διοργάνωση πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επισκέψεων με ποδήλατα καθώς και ποδηλατικών γύρων με τη συμμετοχή μαθητών, παροχή πληροφοριακού υλικού, με απλές συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο, για τα οφέλη από την αύξηση της χρήσης των ΜΜΜ, οδηγίες επιδιόρθωσης και συντήρησης του ποδηλάτου.

Το Σχέδιο Δράσης "Πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο" εντάσσεται στο Ε.Π. «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» και υλοποιείται με χρηματοδότηση
του Έργου «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ» του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.
 

 

Σχέδιο δράσης: Πολιτιστικές Διαδρομές με ποδήλατο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί στην περιοχή Α.Πατήσια – Ν.Φιλαδέλφεια – Αγ.Ανάργυροι – Ν.Ιωνία το σχέδιο δράσης «Πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο», με χρηματοδότηση του έργου «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων» του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Λίγα λόγια για την περιοχή υλοποίησης του Σχεδίου δράσης

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Ποδηλατώντας – Περπατώντας στην περιοχή Α.Πατήσια, Ν.Φιλαδέλφεια, Αγ. Ανάργυροι

H περιοχή Α. Πατήσια – Ν. Φιλαδέλφεια – Αγ. Ανάργυροι διατηρεί ακόμα πολλά στοιχεία τοπικότητας και γειτονιάς και σημαντικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σημεία τα οποία θα ήταν κατάλληλα για τη χρήση ποδηλάτου. Πραγματοποιώντας διαδρομές με ποδήλατο στην περιοχή ο επισκέπτης ανακαλύπτει το Άλσος Προμπονά, το ρέμα του  Ποδονίφτη, τον Προσφυγικό οικισμό της  Ν. Φιλαδέλφειας, το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης.Σημεία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, περιβαλλοντικής αξίας, μνημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής σημασίας τα οποία παρ’ότι βρίσκονται εντός αστικού σχεδιασμού, είτε είναι αναξιοποίητα , είτε εγκαταλειμμένα, είτε απλά άγνωστα στο κοινό.
Μέσω του προγράμματος ο επισκέπτης καλείται  να διανύσει μία νοητή ποδηλατική διαδρομή μέσα στον αστικό ιστό, η οποία ενώνει τις περιοχές και τους διαφορετικούς δήμους και η οποία θα μπορούσε άνετα να αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου ποδηλατικού  δικτύου, που σε συνδυασμό με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα εξυπηρετούσε άνετα τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή.Από την άλλη, όμως, δεν έχουν αναπτυχθεί ολοκληρωμένες διαδρομές και υποδομές για τη διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου, αν και υπάρχουν κάποιες παρεμβάσεις (ράμπες στα πεζοδρόμια, ευρύχωροι πεζόδρομοι σε κάποια κεντρικά σημεία).

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Οδηγός καλών πρακτικών "Βιώσιμες Μεταικινήσεις"

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης "Πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο" δημιουργήθηκε ο οδηγός "Βιώσιμες Μετακινήσεις", που αφορά σε καλές πρακτικές βιώσιμων μετακινήσεων, ευρωπαϊκές πολιτικές προώθησης των συνδυαστικών μεταφορών,  παραδείγματα προγραμμάτων από άλλες χώρες, παρουσίαση εναλλακτικών σχεδιασμών των αστικών μετακινήσεων.Στόχος του οδηγού είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους αστικών μετακινήσεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία εκείνης της νοοτροπίας και εκείνες τις αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πολιτών που θα διαμορφώσουν πιο υπεύθυνες και συλλογικές συμπεριφορές για πιο βιώσιμες πόλεις.

 

Οδηγός Βιώσιμες Μετακινήσεις.pdf

 

 

 
   
 

Video : Πόλεις όνειρο που αξίζει να ζεις

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης "Πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο" και για τις ανάγκες πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών δημιουργήθηκε μία ενημερωτική ταινία με παραδείγματα και καλές πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν υλοποιήσει ή προωθήσει προγράμματα και σχέδια υποδομών για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και τις βιώσιμες μετακινήσεις γενικότερα.

 

Δείτε το video

 
 
 

Απολογισμός ημερίδας Βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 
07/02/08 : Απολογισμός Ημερίδας «Βιώσιμες Μετακινήσεις στην πόλη»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Βιώσιμες Μετακινήσεις στην πόλη» που συν - διοργάνωσαν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 18:00 – 21:30 στο Ίδρυμα Π.Π.Ι.Ε.Δ. «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, με παρουσία του κυρίου Σ.Κόντου Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας, του κυρίου Α.Βραχνού προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές, του κυρίου Μουτζούρη Πρύτανη του ΕΜΠ και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 2

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr