Δράσεις - Συνέδρια

 
 
 

Με το ίδιο μακό και με κέφι καλό!!!

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, καλεί τους πολίτες της Αθήνας να δουν παλιά αντικείμενα, αλλά και παλιές νοοτροπίες «με άλλο μάτι» διοργανώνοντας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση Stream for Change, τη διαδραστική εκδήλωση ftiaxe me!, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 4-7 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Με επίκεντρο τη διαχείριση των απορριμμάτων

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το  Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος και τα μέλη του: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο με θεματικό άξονα το επίκαιρο και πάντα κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή  4  Νοεμβρίου, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στα τραπέζια εργασίας που πραγματοποιήθηκαν αναδείχθηκαν σημαντικές παράμετροι του προβλήματος όπως η αδυναμία της χώρας να φτάσει τους στόχους που έχουν τεθεί από την ΕΕ, οι παράνομες χωματερές, το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τις αρμόδιες αρχές κ.λ. αλλά και προτάθηκαν λύσεις όπως η διασύνδεση της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων με την εκπαίδευση, η  βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου κ.ά.

 

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Διαβάστε τον αναλυτικό απολογισμό της ημερίδας

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 

Οικολογικές Γειτονιές: μια εφικτή προοπτική

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» που διοργάνωσε το  Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, την Πέμπτη 17 και  την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών,  με την υποστήριξη της ΤΕΔΚΝΑ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας. Δεκάδες σύνεδροι παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των εισηγητών και συμμετείχαν στις συζητήσεις που ακολούθησαν, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη και στην ανάδειξη βιώσιμων μοντέλων αστικής ανάπτυξης.

Κατεβάστε από εδώ τις εισηγήσεις/παρουσιάσεις που έγιναν στην διημερίδα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 

Σχεδιάζοντας τις πόλεις του αύριο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ /1-6-2010

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στην προσπάθειά του για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και ανάδειξη βιώσιμων μοντέλων αστικής ανάπτυξης, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» την Πέμπτη 17 και  την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών,  υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και την Υποστήριξη της ΤΕΔΚΝΑ.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr