Άρωμα Μεσογείου στο European Environmental Bureau

 
 

Άρωμα Μεσογείου στο European Environmental Bureau

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


15/11/2017
Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση του European Environmental Bureau (ΕΕΒ). Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της ετήσιας Εκτελεστικής Επιτροπής επιφύλασσε, φέτος, μια σημαντική διάκριση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την οργάνωσή μας: την εκλογή της διευθύντριας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Χριστίνας Κονταξή στη θέση της Αντιπροέδρου.
Η Χριστίνα Κονταξή, με ποσοστό 88%, ήρθε πρώτη σε ψήφους για τη συγκρότηση της 4μελούς επιτροπής  Αντιπροέδρων. Πρόκειται για μια διάκριση με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για την εκπροσώπηση των χωρών της Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης στη διοίκηση του EEB. Η Χριστίνα Κονταξή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εκλογή αυτή, αλλά και η γενικότερη παρουσία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε ευρωπαϊκά δίκτυα και συμμαχίες οργανώσεων, δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, αλλά αποσκοπεί στην περιβαλλοντική ενίσχυση των κρατών της Ευρώπης, μέσα από την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων και συνεργειών».
Το ΕΕΒ αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Ευρώπη, καθώς σε αυτό συμμετέχουν 140 περίπου οργανώσεις από 30 χώρες, μεταφέροντας στα διεθνή fora τη φωνή εκατομμυρίων πολιτών. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, επενδύοντας διαχρονικά στη συνεργασία και τη δικτύωση μεταξύ φορέων με κοινή περιβαλλοντική στόχευση, είναι μέλος του EEB πάνω από 10 χρόνια.  Στο ΕΕΒ συμμετέχουν ακόμα δύο ελληνικές οργανώσεις με την ιδιότητα του πλήρους μέλους, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το ECOCITY, ενώ φέτος αποφασίστηκε και η αποδοχή αίτησης της οργάνωσης ΓΗ ως μέλος συνδεδεμένο μέλος.


Μάθετε περισσότερα:
http://eeb.org/
http://eeb.org/who-we-are/executive-committee/
 

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr