Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα

 
 
 

Αυθαιρεσίας συνέχεια στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

 Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Αυθαιρεσίας συνέχεια στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα
με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους με τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ταβερνών) στο παραλιακό μέτωπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα. Με το άρθρο 63 του αντιδασικού Ν. 4280/2014 [1] δίνεται παράταση ζωής ενός έτους σε ανάλογες επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός της προστατευόμενης περιοχής, πάνω στον αιγιαλό και σε κτίρια κηρυγμένα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, τροποποιώντας αυθαιρέτως το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Σχινιά.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Ανάδειξη του ζητήματος του ΕΠΣΜ στο 2Bparks

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Με παρουσίαση πάνω στη σημασία, τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες εξυγίανσης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, συμμετείχαμε στο Διεθνές Συμπόσιο και το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που διοργανώθηκαν στην Αθήνα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του έργου 2Bparks.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση

 
 
 

Προστασία ή υποβάθμιση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα;

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

31/7/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αποδοκιμάζουν την παρέμβαση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς προστασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την από 19/7/2012 επιστολή προς τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (ΦΟΔΕΠΑΣΜ). Η επιστολή συνοδευόμενη από πρόταση τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος1, δυνάμει του οποίου χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Πάρκο η ευρύτερη περιοχή του Σχινιά, ζητά τη διατήρηση των κτισμάτων (ταβερνών), που λειτουργούν εντός της προστατευόμενης περιοχής, πάνω στον αιγιαλό και σε κηρυγμένα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα κτίρια.

 

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 

Οι δικοί μας... "Μαραθωνομάχοι"

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα είναι από τις πολυτιμότερες φυσικές περιοχές του νομού Αττικής, αλλά και από τις πιο πολύπαθες... Ειδικά τα καλοκαίρια είναι εντυπωσιακή η προσέλευση των δύσμοιρων Αθηναίων που αναζητούν μία παραλία για να δροσιστούν, αλλά ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους δεν γνωρίζει καν ότι επισκέπτονται προστατευόμενη περιοχή! Δεν είναι επομένως λογικό, αλλά και δίκαιο, να συμμετάσχουμε κι εμείς ως πολίτες στην προστασία της περιοχής την οποία απολαμβάνουμε και οι ίδιοι; Αναζητούνται λοιπόν εθελοντές!

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Προβλήματα στην περιοχή

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Τα αντικρουόμενα συμφέροντα που υπάρχουν στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα, η αδυναμία του Φορέα να ελέγξει την κατάσταση, η αδιαφορία των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών να εφαρμόσουν  το νόμο και η άγνοια των επισκεπτών και των κατοίκων για την αξία της περιοχής και τους κανόνες, που θα έπρεπε να ισχύουν εντός των ορίων της, έχουν οδηγήσει στην κακή σημερινή κατάσταση του Εθνικού Πάρκου.

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 2

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr