Το WATERSAVE ανοίγει και φέτος πανιά!

 
 

Το WATERSAVE ανοίγει και φέτος πανιά!

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Δεν είναι μυστικό πως η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί βασικό άξονα της δράσης μας, πολύτιμο εργαλείο για τη δημιουργία μίας οικολογικής κουλτούρας και υπεύθυνης στάσης των νεώτερων απέναντι στις πιέσεις που δέχεται το περιβάλλον μας. Το γνωρίζουν άλλωστε οι 60.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί που έχουμε συναντήσει στις σχολικές τάξεις τα τελευταία χρόνια! Πιστοί  και φέτος στο ραντεβού μας και χρησιμοποιώντας το «οπλοστάσιο» της πολυετούς εμπειρίας μας, υλοποιούμε το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Εξοικονόμηση Νερού στα σχολεία - Watersave», δίνοντάς του νέα πνοή.

Το Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού  υλοποιείται με την  ευγενική υποστήριξη του:

 

 Όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να εισαγάγουν στο μάθημά τους υλικό σχετικό με την εξοικονόμηση του νερού μέσα από το πρόγραμμα Watersave μπορούν να το κάνουν με τρεις τρόπους:
•    Να έρθουν σε επαφή μαζί μας είτε στέλνοντας e-mail στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it είτε τηλεφωνικά στο 210-8228795, ώστε να κανονίσουμε επίσκεψη στο σχολείο τους στη διάρκεια της οποίας οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα υλοποιήσουν ενημερωτική παρουσίαση.
•    Να κατεβάσουν από το www.watersave.gr το πλήρες εκπαιδευτικό πακέτο του Προγράμματος και να το υλοποιήσουν στην τάξη αλλά και να «περιηγηθούν» στο ενδιαφέρον υλικό και τα παιχνίδια που θα βρουν στην ιστοσελίδα.  Δείτε εδώ το σύνολο του εκπαιδευτικού μας υλικού με επιπλέον θεματικές.
•    Αν υλοποιούν ήδη πρόγραμμα με θέμα το Νερό μπορούν να μας στείλουν φωτογραφίες, βίντεο κ.α. και να τα αναρτήσουμε στην παραπάνω ιστοσελίδα.

Και δεν σταματάμε εδώ... Από το 2010 λειτουργεί πιλοτικά και παράλληλα με το Watersave το «Δίκτυο Υδρο-Οικολογικών Σχολείων», με την εθελοντική συμμετοχή τριών σχολείων της Αττικής, για την προώθηση της αειφορικής διαχείρισης των υδατικών πόρων. Στόχος για τη σχολική χρονιά 2012-13 είναι η διεύρυνση του Δικτύου με την προσθήκη νέων σχολικών μονάδων καθώς και ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στο πλαίσιο αυτού. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σχολείων στο Δίκτυο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Και βέβαια οι επιλογές δεν εξαντλούνται (…σε αντίθεση με το νερό!) Οι εκπαιδευτικοί που, είτε έχουν ήδη πραγματοποιήσει ενημέρωση για τους υδατικούς πόρους, είτε ενδιαφέρονται να εστιάσουν σε κάποια άλλη περιβαλλοντική θεματική μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για υλοποίηση των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Δράση για το κλίμα!» και «Προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων – Save the MED».
 

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr