Banner
Banner
Banner
 

Αρχική Σελίδα

 
 

Από ποια «παραθυράκια» περνάει το μικροπλαστικό;

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


11/12/2017


Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την εξεύρεση τρόπων μείωσης της απελευθέρωσης μικροπλαστικών στο περιβάλλον, με σκοπό να συγκεντρώσει τις απόψεις των ενδιαφερόμενων φορέων και των πολιτών όσον αφορά στις επιλογές πολιτικής για τη μείωση της απελευθέρωσης μικροπλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον.  Με αυτή την αφορμή, η συμμαχία Beat the Microbead, που απαρτίζεται από 92 ΜΚΟ σε 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, επεσήμανε ότι η ρύπανση των υδάτων από μικροπλαστικά ούτε έχει σταματήσει ούτε πρόκειται, όσο ο ορισμός του «τι είναι μικροπλαστικό» επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της βιομηχανίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή, που με βάση το θεσμικό της ρόλο, πρέπει να προστατέψει το περιβάλλον από την πλαστική ρύπανση, θέτοντας σαφείς και αυστηρούς κανονισμούς στη βιομηχανία καλλυντικών.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Νόμος 4496/2017: «ανακυκλώνοντας» παθογένειες ετών

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


6/12/2017


Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια χωρίζουν τον πρώτο νόμο της χώρας για την ανακύκλωση (ν.2939/2001) από  τον πρόσφατο ν. 4496/2017, αν και οι προτροπές της Ευρώπης για επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμό των εθνικών νομοθεσιών προς την κατεύθυνση μιας αειφορικής  διαχείρισης απορριμμάτων, υπήρξαν συνεχείς και επιτακτικές.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Ποιος διαχειρίζεται τελικά τους Φορείς Διαχείρισης;

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23/11/2017


Από το 1999, οπότε και διατυπώθηκε η «Διοίκηση και Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών», οι φορείς διαχείρισης διοικούνται από επταμελή (7) έως ενδεκαμελή (11) διοικητικά συμβούλια με εκπροσώπους Υπουργείων (Περιβάλλοντος, Γεωργίας κ.ά.) της οικείας περιφέρειας και των οικείων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κοινωνικών, επιστημονικών και παραγωγικών οργανώσεων, από ειδικούς επιστήμονες, καθώς και από εκπροσώπους μη κυβερνητικών περιβαλλοντικών οργανώσεων. Με το νέο νομοσχέδιο οι φορείς διαχείρισης προτείνεται να διοικούνται από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εκπρόσωπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και εν γένει επιστημονικής κοινότητας ή στελέχη δημοσιών υπηρεσιών και φορέων, εκπροσώπους των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των παραγωγικών φορέων. Η μείωση των διοικητικών συμβουλίων και των εκπροσώπων και δη εκείνων που ανήκουν σε άλλα συν-αρμόδια στη συν-διαχείριση των προστατευόμενων αντικειμένων προβληματίζει ιδιαίτερα. Γίνεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική να έχει επιτέλους ουσιαστική εφαρμογή στις προστατευόμενες περιοχές χωρίς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Διαβάστε περισσότερα

 
   
 

Για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


16/11/2017
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα ανάμικτα συναισθήματα θλίψης και οργής για τον χαμό 15 ανθρώπων, από τις προχθεσινές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Το φαινόμενο των ακραίων καιρικών φαινομένων και των επακόλουθων φυσικών και υλικών ζημιών εμφανίζονται με εντυπωσιακή συχνότητα τα τελευταία χρόνια, δίνοντας αφορμή για αέναες συζητήσεις περί απόδοσης ευθυνών, έλευσης της κλιματικής αλλαγής, επιχειρησιακής ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών, παρωχημένων και καταστροφικών πολεοδομικών σχεδιασμών. Όλα αυτά μέχρι προχθές! Γιατί αυτή τη φορά, όσα πολλά κι αν μπορούν να ειπωθούν, οι σωροί των 15 συμπολιτών μας δεν μπορεί να γίνουν πεδίο καμιάς αντιπαράθεσης και κανενός διδακτισμού.


Δείτε φωτογραφικό ντοκουμέντο από ημερίδα που είχε υλοποιήσει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για τη βιώσιμη διαχείριση των ρεμάτων, το 1997!

 

 

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Άρωμα Μεσογείου στο European Environmental Bureau

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


15/11/2017
Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση του European Environmental Bureau (ΕΕΒ). Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της ετήσιας Εκτελεστικής Επιτροπής επιφύλασσε, φέτος, μια σημαντική διάκριση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την οργάνωσή μας: την εκλογή της διευθύντριας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Χριστίνας Κονταξή στη θέση της Αντιπροέδρου.

Διαβάστε περισσότερα

 
   

Page 1 of 97

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
 
homeimage_3.jpg
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr