Σχολεία

 
 

Σχολεία

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 
Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί βασικό άξονα κάθε ολοκληρωμένης παρέμβασης που αφορά στα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς η ευαισθητοποίηση των πολιτών μπορεί να διασφαλίσει την εφαρμογή των αντίστοιχων  πολιτικών.
Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών τόσο σε περιβαλλοντικά όσο και σε κοινωνικά ζητήματα αποτελεί  βασικό στόχο των δράσεων και επιδιώξεων του Δικτύου Μεσόγειος SOS. Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα πολιτών είναι τα παιδιά και οι νέοι, που καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο,  ως αυριανοί ενεργοί πολίτες αλλά και ως σημερινοί μεταλαμπαδευτές του μηνύματος για βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος.
Οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του Δικτύου Μεσόγειος SOS αφορούν τα κύρια περιβαλλοντικά ζητήματα στα οποία δραστηριοποιείται η οργάνωση, κλιματική αλλαγή - ενέργεια, εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ακτές - θάλασσα.
Πραγματοποιούνται παρουσιάσεις σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές συζητούν και προσπαθούν να  ανακαλύψουν τρόπους ώστε να συμβάλουν και οι ίδιοι, με προσωπικές μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά τους, στην βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος.
 
Επίσης  διατίθεται εκπαιδευτικό υλικό και παρέχεται υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Παράλληλα σχεδιάζονται και υλοποιούνται περιβαλλοντικά παιχνίδια ή δραστηριότητες για ποικίλες δράσεις που οργανώνει ή συμμετέχει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

2. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών
3. Μαθητικοί διαγωνισμοί/εκδηλώσεις
4. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/ενηλίκων
5. Εθελοντές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
 

 

 

 

Για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες ή για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά ζητήματα,  μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο της οργάνωσης 210 8228795 ή να στείλετε ένα mail στη διεύθυνση:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr