Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου

 
 

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το 2002 ιδρύεται ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (ΦΟΔΕΠΑΣΜ).Από τον Ιούλιο του 2009 εκπρόσωπος του Δικτύου MΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των πρωτοβουλιών για την προστασία της περιοχής.
Σκοποί του ΦΟΔΕΠΑΣΜ είναι (ΦΕΚ 793/ 13.9.2002):

1.    Η μέριμνα για την εφαρμογή του ΠΔ που το χαρακτηρίζει Εθνικό Πάρκο και του Κανονισμού Διαχείρισης και Λειτουργίας.
2.    Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, για την εξασφάλιση της ενεργού συμμετοχής τους στο πρόγραμμα διατήρησης της περιοχής, με ενημερωτικές εκστρατείες και διαφημιστικές προβολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  
3.    Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση της περιοχής του Εθνικού Πάρκου.
4.    Ο έλεγχος των δραστηριοτήτων και λειτουργιών αναψυχής στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου.
5.    Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φυσικών ή νομικών προσώπων, που ασκούν παραγωγικές δραστηριότητες εντός ή εκτός του Πάρκου και επηρεάζουν ή μπορεί να επηρεάσουν τη διατήρηση και προστασία του Εθνικού Πάρκου.
6.    Η παρακολούθηση και πλήρης καταγραφή των βιοτικών και αβιοτικών παραμέτρων του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις αρχές που τίθενται στην ειδική περιβαλλοντική μελέτη του βιότοπου του Σχινιά.   

Δυστυχώς, οι σκοποί αυτοί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιτευχθεί. Γίνονται προσπάθειες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr