Η πόλη μου με ποδήλατο

 
 

Από τα μέσα Φεβρουαρίου 2007 μέχρι το Μάιο 2008 λειτούργησε το πρόγραμμα Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ στο Δήμο Ελευσίνας και στην περιοχή Α. Πατήσσια-Ν. Φιλαδέλφεια-Αγ. Ανάργυροι-Ν. Ιωνία.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS μαζί με άλλες 7 Μη κυβερνητικές οργανώσεις και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, προχώρησαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της δραστηριότητας Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ταυτόχρονα σε 13 δήμους σε όλη τη χώρα.

Μέσω της πρωτοβουλίας Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες των συγκεκριμένων πόλεων να πάρουν μέρος σε ομαδικές ποδηλατικές διαδρομές και με αυτόν τον τρόπου να γνωρίσουν από κοντά τα ιστορικά - πολιτιστικά, αρχιτεκτονικά, και περιβαλλοντικά αξιοθέατα των ευρύτερων περιοχών.

Ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε μία εναλλακτική οικολογική φιλοσοφία μετακίνησης στην πόλη, καθώς το ποδήλατο το κυρίαρχο μέσο των διαδρομών αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς.

Η συμμετοχή των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Ελευσίνας και της περιοχής Α. Πατήσσια-Ν. Φιλαδέλφεια-Αγ. Ανάργυροι-Ν. Ιωνία υπήρξε πραγματικά ενθαρρυντική.

Συνολικά συμμετείχαν στις ποδηλατάδες πάνω από 1000 άτομα και 15 σχολεία από την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ελευσίνας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Επίσης σημαντική είναι η ανταπόκριση και συνεισφορά των Δημοτικών Αρχών, οι οποίες αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια και φροντίζουν για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών στις πόλεις τους, ώστε να διαδοθούν οι βιώσιμες μορφές μετακίνησης τόσο στη νέα γενιά όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες πολιτών.

Ο Δήμος της Ελευσίνας έχει ήδη κατασκευάσει ποδηλατόδρομο μέσα στην πόλη , ενώ ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας προσπαθεί να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή ώστε να διαδοθεί η χρήση του ποδήλατου ως μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Παράλληλα και οι δύο δήμοι διοργανώνουν τακτικά ποδηλατικούς γύρους με ελεύθερη συμμετοχή πολιτών και μαθητών.

 

Το πρόγραμμα Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟ τυπικά έχει λήξει, παρ’ όλα αυτά τόσο το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS όσο και οι δημοτικές αρχές των περιοχών υλοποίησης συνεχίζουν τις δράσεις σε τοπικό επίπεδο.

 

Πιο συγκεκριμένα :

 

·         Στο Δήμο Ελευσίνας έχουν παραχωρηθεί ορισμένα ποδήλατα με σκοπό την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των δημοτικών υπαλλήλων. Πρόκειται για μία πιλοτική δραστηριότητα με απώτερο στόχο την προώθηση των βιώσιμων μετακινήσεων στην πόλη της Ελευσίνας, και τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

·         Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας έχουν επίσης παραχωρηθεί ορισμένα ποδήλατα προκειμένου να διοργανώνει ποδηλατικούς γύρους και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή σχολείων.

·         Ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποιεί ποδηλατάδες στο Άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση τόσο των δημοτών όσο και της νεότερης γενιάς, σχετικά με τις βιώσιμες μετακινήσεις.

Οι ποδηλατάδες πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή με οδηγούς – εκπαιδευτές εθελοντές του Δήμου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να ανακαλύψει έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής :

Δήμος Πετρούπολης : Δημήτρης Αγγελινάς,τηλ : 210 50 65 475,

email: perivallon@petroupoli.gr

Διαβάστε τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος παρακάτω.

 
 

Filter 

Display # 
# Article Title
1 Ρόδα (ποδηλάτου), τσάντα (για πικ νικ) και κοπάνα (από το αυτοκίνητο και την πόλη)!
2 Η πόλη μου με ποδήλατο
3 Ποδηλατικός Γύρος Ελευσίνας 14-10-2007
4 Ποδηλατικός γύρος Νέας Φιλαδέφειας - 04/11/2007
5 Στόχοι του προγράμματος
6 Ποδηλατικός γύρος Νέας Φιλαδέλφειας
7 Ποδηλατικός γύρος Ελευσίνας

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr