Υδάτινοι πόροι

 
 
 

Οι «σπόροι» της Αθήνας χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail
 
 

Μπορεί το Νερό να αντιμετωπίζει πολλά και κρίσιμα προβλήματα, τα παιδιά της Αθήνας όμως, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να το γιορτάσουν. Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, στην εκδήλωση «WATERSAVE: Για μία σταγόνα νερό…», που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, 500 περίπου μαθητές, από 10 σχολεία γέμισαν την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με την φαντασία,  τις πρωτότυπες δημιουργίες και τα παιχνίδια τους, θέλοντας να εκφράσουν την αγωνία τους αλλά και  την πρόθεσή τους να προστατέψουν το πολύτιμο στοιχείο.

 

 
 
 

Διαβούλευση για την άμεση εξυγίανση του Ασωπού

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail
 
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η Ημερίδα – Ανοιχτή Συζήτηση που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πράσινης Χημείας, με θέμα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΑΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Η σοβαρότητα του προβλήματος της χρόνιας ρύπανσης του Ασωπού, σε συνδυασμό με την ευρεία εκπροσώπηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εκδήλωση, έδωσε το έδαφος για μια ιδιαίτερα ζωντανή και εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με τις αναγκαίες δράσεις και πολιτικές για την εξυγίανση της περιοχής, σε συνέχεια των μέτρων που εξήγγειλε το ΥΠΕΚΑ ενάμιση περίπου μήνα πριν.
 
 
 

Ημερίδα για την εξυγίανση του Ασωπού

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail
 
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες μέτρων του ΥΠΕΚΑ με στόχο την εξυγίανση του Ασωπού, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος Ένωση Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πράσινης Χημείας, διοργανώνουν Ημερίδα – Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΠΑΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 και ώρα 11.00 – 19.00, στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (Κάννιγος 27).
 
   
 

WATERSAVE:Για μια σταγόνα νερό...

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail
 
 

 Τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν για το νερό

 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό ,

διοργανώνει την Δευτέρα 22 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων εορταστική μαθητική εκδήλωση με θέμα: WATERSAVE: Για μια σταγόνα νερό.

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Δικαιοσύνη για τον Αχελώο!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail
 
 

Κοινό δελτίο τύπου - Δικαιοσύνη για τον Αχελώο!

 Με μεγάλη ικανοποίηση, αλλά συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

για αναστολή των έργων εκτροπής του Αχελώου, οι περιβαλλοντικές οργανώσειςΔίκτυο Μεσόγειος SOS,  WWF Ελλάς,

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία .

 Αν και ακόμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό το πλήρες σκεπτικό της Ολομέλειας της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ,

σίγουρα πρόκειται για απόφαση – ορόσημο στη μακρόχρονη πορεία του έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Διαβάστε περισσότερα

 
   

Page 1 of 3

 
Banner
Copyright © 2010 Medsos. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.