Υδάτινοι πόροι

 
 
 

Η αστική χρήση του Νερού στο επίκεντρο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

14/3/2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3), αλλά βασικό κίνητρο την ανάγκη διερεύνησης των κρίσιμων παραμέτρων της αστικής χρήσης του Νερού και της ανταλλαγής προτάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη διαχείρισή της, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Διαχείριση του νερού στην πόλη Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Απο-Τιμώντας Νερό» & Στρογγυλό τραπέζι για την αστική χρήση του νερού την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 Σύνταγμα).

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Μονόδρομος η επεξεργασία αστικών λυμάτων για τη χώρα μας και για όλη την Ευρώπη

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Αισιόδοξες είναι οι εξελίξεις από το ευρωπαϊκό μέτωπο επεξεργασίας αστικών λυμάτων, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη Έκθεση για την εφαρμογή της σχετικής Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ την περίοδο 2007/2008, καθώς διαπιστώνεται ικανοποιητική πρόοδος ως προς το βαθμό συμμόρφωσης των κρατών-μελών με τις επιταγές της. Δεδομένου ότι τα παλαιότερα κράτη μέλη (ΕΕ-15, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) παρουσίασαν βελτίωση ως προς την επεξεργασία των ευαίσθητων υδάτων, ενώ στα νεότερα (ΕΕ-12) τα καλά νέα αφορούσαν συνολικά στη συλλογή και στην επεξεργασία, τα περαιτέρω περιθώρια  βελτίωσης στον ευρωπαϊκό χώρο είναι ακόμη μεγάλα.

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Θετικά μηνύματα για την επαναχρησιμοποίηση στέλνει η φιλόξενη Χερσόνησος

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

5/8/2011

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις που υλοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου την προηγούμενη εβδομάδα. Εθελοντές και συνεργάτες της οργάνωσης βρέθηκαν στην ενδιαφέρουσα αυτή γωνιά της Κρήτης, που αντιμετωπίζει ωστόσο σημαντικές πιέσεις, περιβαλλοντικές και κοινωνικές, κυρίως λόγω του μοντέλου τουρισμού που ακολουθείται μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 

Γιορτάζοντας (;) το νερό στην Ελλάδα του 2011

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μετρώντας  σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα διαθεσιμότητας και ποιότητας των υδατικών πόρων παγκοσμίως, και διανύοντας τα μέσα μιας ανεπιτυχούς «Διεθνούς Δεκαετίας Δράσης - Νερό για τη Ζωή», η 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, μοιάζει περισσότερο με ημέρα μνήμης και θλίψης, παρά γιορτής για το πολυτιμότερο φυσικό πόρο του πλανήτη μας. Το καθαρό νερό εξελίσσεται πλέον σε είδος πολυτελείας, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμη σπανιότερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ιδιαιτέρως δε στην ευάλωτη περιοχή της Μεσογειακής λεκάνης.

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Μια "όαση" στο κέντρο της Αθήνας

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Σε μια πραγματική «όαση» δημιουργικότητας, φαντασίας, χρωμάτων αλλά και προβληματισμού μεταμορφώθηκε για τρεις μέρες το ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, «δροσίζοντας» για λίγο το «άνυδρο» και γκρίζο τοπίο της πόλης μας. Αφορμή στάθηκαν οι 2.060 καλλιτεχνικές δημιουργίες των 3.432 μαθητών από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που διοργάνωσε για 6η φορά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με τίτλο «Υδάτινες Ιστορίες» και κεντρικό θέμα την  προστασία των υδατικών μας πόρων.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 5

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr