Δελτίο τύπου :Η πόλη μου με ποδήλατο

 
 

Δελτίο τύπου :Η πόλη μου με ποδήλατο

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Στα μέσα του Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι ποδηλατάδες μας στο Δήμο Ελευσίνας και στην περιοχή Άνω Πατήσια- Νέα Φιλαδέλφεια -Άγιοι Ανάργυροι -Νέα Ιωνία. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS μαζί με άλλες 7 Μη κυβερνητικές οργανώσεις και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, προχώρησαν στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της δραστηριότητας "Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ" που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 13 δήμους σε όλη τη χώρα.

Μέσω της πρωτοβουλίας Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ δίνεται η δυνατότητα στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες των συγκεκριμένων πόλεων να πάρουν μέρος σε ομαδικές ποδηλατικές διαδρομές και με αυτόν τον τρόπου να γνωρίσουν από κοντά τα ιστορικά - πολιτιστικά, αρχιτεκτονικά, και περιβαλλοντικά αξιοθέατα της πόλης.

 

Ταυτόχρονα καλλιεργείται μία εναλλακτική οικολογική φιλοσοφία μετακίνησης στην πόλη, καθώς το ποδήλατο το κυρίαρχο μέσο των διαδρομών αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς.


Η συμμετοχή των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Ελευσίνας και της περιοχής Α. Πατήσια – Ν. Φιλαδέλφεια – Αγ. Ανάργυροι Ν. Ιωνία είναι πραγματικά ενθαρρυντική και συνεχώς αυξάνεται.


Όλο και περισσότεροι νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και έρχονται στις ποδηλατάδες μας είτε ομαδικά ως παρέες, είτε μεμονωμένα.
Στην Ελευσίνα σχολεία με τις περιβαλλοντικές ομάδες τους έχουν πραγματοποιήσει ομαδικές επισκέψεις, όπου παράλληλα με την ποδηλατική διαδρομή ενημερώθηκαν για την ιστορία και την βιομηχανική ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης, καθώς και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του κόλπου της Ελευσίνας και τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή τους.


Επίσης σημαντική είναι η ανταπόκριση και συνεισφορά των Δημοτικών Αρχών, οι οποίες αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια και φροντίζουν για τη διάδοση της τοπικά, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών στις πόλεις τους, ώστε να διαδοθούν οι βιώσιμες μορφές μετακίνησης τόσο στη νέα γενιά όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες πολιτών.


Ο Δήμος της Ελευσίνας έχει ήδη κατασκευάσει ποδηλατόδρομο μέσα στην πόλη , ενώ ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας προσπαθεί να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή ώστε να διαδοθεί η χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας, την Πρωτομαγιά φιλοξένησε τις ποδηλατάδες μέσα στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιούνταν οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το ποδήλατο και τη χρήση αυτού μέσα στην πόλη.
Το διάστημα 20 Ιουλίου με 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα το συνέδριο EASA 007 CITY INDEX στα πλαίσια του οποίου συμμετείχαν 400 νέοι αρχιτέκτονες από όλη την Ευρώπη. Για τις ανάγκες μετακίνησης των συμμετεχόντων στο συνέδριο στην πόλη της Ελευσίνας αξιοποιήθηκε το σύστημα δανεισμού ποδηλάτων. 400 νέοι κυκλοφορούσαν για 2 εβδομάδες μέσα στην Ελευσίνα με ποδήλατο δίνοντας μία διαφορετική όψη στην κυκλοφοριακή εικόνα της πόλης.

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, από τις 20 Σεπτεμβρίου ξαναρχίζουμε τις ποδηλατάδες μας στην περιοχή Α. Πατήσια – Ν.Φιλαδέλφεια – Αγ. Ανάργυροι και σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές της πόλης μας με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Πατρίτσια Γούργουρα, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr