Βιοποικιλότητα

 
 
 

Διευκρίνιση σχετικά με φερόμενη ως δήλωση περιβαλλοντικών οργανώσεων σε δελτίο τύπου ΥΠΑΠΕΝ

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Κοινή ανακοίνωση

8/4/2015

Μετά τη χθεσινή συνάντηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΠΕΝ το οποίο καταλήγει με την ακόλουθη φερόμενη δήλωση των οργανώσεων: «Για πρώτη φορά η ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ είναι με το μέρος της κοινωνίας. Οι άνθρωποι που έχουν τοποθετηθεί τώρα στις καίριες θέσεις, δεν είναι κάποιοι πολιτικοί καριέρας με διαφορετική δραστηριότητα, αλλά έχουν προκύψει μέσα από το Κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Σχεδιαζόμενη καταστροφή του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου με τις ευχές του ΥΠΕΚΑ

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                           

  13/10/2014
 Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς ο Νότιος Κυπαρισσιακός Κόλπος κινδυνεύει να καταστραφεί με ευθύνη του ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται για μια περιοχή με εξέχουσα οικολογική σημασία καθώς αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο και φιλοξενεί εκτεταμένο οικοσύστημα θινών. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν έχει εξασφαλίσει την προστασία του απειλούμενου είδους στη συγκεκριμένη περιοχή, οι ελληνικές αρχές προωθούν με γοργούς ρυθμούς και με κλειστές διαβουλεύσεις Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελεσματικής προστασίας αλλά, αντίθετα, στοχεύει στην εξυπηρέτηση οικοδομικών συμφερόντων, διακινδυνεύοντας έτσι το μέλλον της περιοχής αλλά και φέρνοντας την χώρα προ μιας βέβαιης καταδίκης.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Σχέδιο τρόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από κοινού με τις οργανώσεις Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Greenpeace, ΜΟm και WWF Ελλάς εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία σχολιάζουν συνοπτικά το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης» το οποίο πλήττει καίρια τόσο την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, όσο και την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.
 

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης

 
   
 

Εύκολη "θήρα" γίνεται ο Αμβρακικός

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

24/9/2013

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ κου Μανιάτη, στη συνάντησή του με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, για τη θωράκιση των προστατευόμενων περιοχών, μετά την ανεκδιήγητη απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ κου Καλαφάτη, η οποία πρακτικά σηματοδοτεί την πλήρη και άνευ όρων απελευθέρωση της κυνηγετικής δραστηριότητας σε περιοχές του υγροτόπου Αμβρακικού που βρίσκονται στην «καρδιά» του Εθνικού Πάρκου. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS μαζί με 7 ακόμα περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν άμεσα την ανάκληση της εν λόγω απόφασης, που θέτει σε κίνδυνο την προστασία της ορνιθοπανίδας ενός από τους σημαντικότερους υγροτόπους της νότιας Ευρώπης.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

 
 
 

Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Από κοινού με 8 ακόμα περιβαλλοντικές οργανώσεις θέτουμε το ΥΠΕΚΑ προ των προφανών και αδιαμφισβήτητων ευθυνών του, για την εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει σε σχέση με τη διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών της χώρας. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται ενδεικτικά περιοχές ανυπολόγιστης οικολογικής αξίας, οι οποίες έχουν αφεθεί στη τύχη τους, λόγω της πλημμελούς εποπτείας, της ολιγωρίας και των χρόνιων αγκυλώσεων των αρμόδιων φορέων.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου

 
   

Page 1 of 7

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr