Χωροταξικό

 
 
 

Το Υπουργείο Τουρισμού "καίει" το καλύτερο χαρτί της χώρας

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μαζί με 11 ακόμα περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλουμε το προωθούμενο από το Υπουργείο Τουρισμού νομοσχέδιο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ΕΟΤ και λοιπές διατάξεις» με το οποίο υποβαθμίζεται περαιτέρω το φυσικό κεφάλαιο της χώρας και κατα συνέπεια υπονομεύεται το κύριο τουριστικό της πλεονέκτημα.

 

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου

 
 
 

Έγκλημα από τη Βουλή στις προστατευόμενες περιοχές

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Όπως διαφαινόταν, ο νόμος περί "τακτοποίησης" των αυθαιρέτων κατάφερε άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στην ήδη ισχνή περιβαλλοντική ασφάλεια και προστασία της χώρας. Ειδικότερα οι διατάξεις περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων σε ζώνες προστασίας, αφήνει σημαντικά καταφύγια βιοποικιλότητας βορά στην πολεοδομική αυθαιρεσία. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις με κοινό δελτίο τύπου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και κάνουν λόγο για πρωτοφανές πισωγύρισμα στην περιβαλλοντική νομοθεσία.

Διαβάστε το κείμενο του κοινού δελτίου τύπου

 

 

 
 
 

Όταν η Βουλή νομιμοποιεί την παρανομία

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

5/9/2011

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν οι δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή τις εξελίξεις στη ψήφιση του νομοσχεδίου περί ρύθμισης των αυθαιρέτων. H συζήτηση της περασμένης Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τη νομιμοποίηση της παράνομης δόμησης ανά την επικράτεια, κατέδειξε με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο την σταθερή θέση της πλειοψηφίας των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο υπέρ της διαιώνισης της πολεοδομικής αυθαιρεσίας, που δικαιώνει την πρακτική των καταπατήσεων, αρχής γενομένης με την "καταπάτηση" της συνταγματικά κατοχυρωμένης προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαβάστε το κοινό δελτίο τύπου

 
   
 

Αυθαιρεσιών συνέχεια…

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

1/9/2011

Οι τελευταίες αλλαγές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις ρυθμίσεις του ήδη προβληματικού νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα και αφορούν στη μείωση των προστίμων για τις περισσότερες κατηγορίες αυθαιρεσιών αποδεικνύουν, ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική βούληση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των καταπατήσεων, ούτε ουσιαστική μέριμνα για την προστασία του φυσικού μας πλούτου. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεχίζουν να «επαγρυπνούν» και με κοινή ανακοίνωσή τους φωτίζουν τις καταστρεπτικές για το περιβάλλον συνέπειες του νέου νομοσχεδίου.
Διαβάστε τα κείμενα της κοινής ανακοίνωσης και της κοινής επιστολής προς τους Έλληνες βουλευτές.

 
 
 

Αυθαιρετώντας σε βάρος του περιβάλλοντος

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

4/8/2011

Νομοσχεδίων συνέχεια και οι 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις επανακάμπτουμε με νέα επιστολή προς του Έλληνες βουλευτές, αυτή τη φορά με επίκεντρο το Σχέδιο Νόμου «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ». Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επί της ουσίας στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης και είσπραξης τελών ρύθμισης αυθαιρέτων, αντιμετωπίζοντας το περιβάλλον ως αντικείμενο περαίωσης με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής
 

 
   

Page 1 of 3

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr