Κοινωνία των πολιτών

 
 
 

Αντίο, Κάτια...

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS εκφράζει την ειλικρινή οδύνη του για τον πρόωρο χαμό της εκδότριας των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ,  Κάτιας Λεμπέση. Η Κάτια υπήρξε πάντα μια μάχιμη ιδεολόγος, που απέδειξε έμπρακτα το πάθος της για τον άνθρωπο, τα γράμματα, το περιβάλλον. Ήταν παρούσα στις δράσεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με δυναμικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, ενώ διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης για πολλά χρόνια.  
Ελπίζουμε να φανούμε άξιοι συνεχιστές του οράματός της…

 
 
 

Ανησυχητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


27 Ιανουαρίου 2015


Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Κυβέρνησης και ειδικότερα του γιγάντιου Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μια έντονη ανησυχία και δείχνει στοιχεία ενός απρόσμενου αναχρονισμού πολλών δεκαετιών, όταν το περιβάλλον ήταν πολιτικά και διοικητικά «στριμωγμένο» σε υπουργεία που έδιναν προτεραιότητα σε ανταγωνιστικούς προς το περιβάλλον παραγωγικούς ή κατασκευαστικούς τομείς και λόμπι. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη απώλεια σημαντικών περιβαλλοντικών κεκτημένων, τα οποία τα τελευταία χρόνια εξασφάλιζαν μια σχετική ανεξαρτησία της περιβαλλοντικής πολιτικής από τις παραγωγικές δραστηριότητες με τον σαφή διοικητικό διαχωρισμό των αδειοδοτούμενων από τους αδειοδοτούντες, και μακριά από κάθε συντεχνιακή λογική.

Διαβάστε περισσότερα

 
 
 

Αποχαιρετάμε τη φίλη Μαρία Πίνιου Καλλή

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Οι άνθρωποι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS εκφράζουν τη συντριβή τους για τον πρόωρο θάνατο της Μαρίας Πίνιου Καλλή, που υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης. Το αγωνιστικό πνεύμα της Μαρίας, τόσο κατά τη διάρκεια της επταετίας, όσο και με τη μετέπειτα πολυποίκιλη δράση της για την αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά της παραμένουν για όλους εμάς ανεκτίμητη παρακαταθήκη και «πυξίδα» που μας δείχνει το δρόμο του συνεπούς αγώνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Καλό της ταξίδι…

 
   
 

Μεσοπρόθεσμο έγκλημα διαρκείας κατά του περιβάλλοντος

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Απαράδεκτη τροπολογία ουσιαστικά καταργεί το Πράσινο Ταμείο!!!

Επιστροφή σε εποχές καταλήστευσης και σκοτεινής διαχείρισης των φόρων, εισφορών και προστίμων που το κράτος εισέπραττε για περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση προμηνύει η απαράδεκτη τροπολογία1  του Υπουργείου Οικονομικών, στο σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε! Αλλά ευκαιρία να ξαναμετρηθούμε...

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

20/2/2011

Με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, μερικά εκ των οποίων  εξόκειλαν σε ισοπεδωτικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς, για τη λίστα με τις εγγεγραμμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στο μητρώο της ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ, όπου συγκαταλέγεται και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,  σε συνδυασμό με μια συντονισμένη, όχι απαραίτητα «αθώα» προσπάθεια σύγχυσης και αμφισβήτησης του ρόλου των ΜΚΟ στην Ελλάδα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, κρίνουμε σκόπιμο να προβούμε στις παρακάτω διευκρινίσεις, προς αποκατάσταση του ονόματος του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του θεσμικού ρόλου όσων άλλων ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στη βάση αρχών αξιοπιστίας, ανεξαρτησίας, λογοδοσίας και διαφάνειας, απέναντι στην κοινωνία των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα...

 
   

Page 1 of 3

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr