Διάλογος πολιτισμών

 
 
 

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σας!!!!

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

13º Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ - 4, 5 και 6 Ιουλίου 2008 - Πάρκο Γουδή

 

Από την Παρασκευή 4 ως την Κυριακή 6 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο πάρκο Γουδή το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.


Με τη συμμετοχή 225 οργανώσεων και την παρουσία στο χώρο περισσότερων των 30.000 ανθρώπων, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι κάθε χρόνο η μεγάλη γιορτή όσων θεωρούνται «ξένοι» και υφίστανται διακρίσεις και αποκλεισμό. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης, το 13ο  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι το βήμα «για να ακουστούν δυνατά όσοι και όσες δεν έχουν φωνή».

 

Μετανάστες και μετανάστριες, πρόσφυγες, ομοφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλες, φυλακισμένοι, ψυχικά πάσχοντες, επισφαλείς και άνεργοι, νέες και νέοι. Μαζί τους και όσοι-ες θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους!


To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα είναι εκεί με ενημερωτικό περίπτερο και χρειάζεται τη βοήθεια σου προκειμένου να στηρίξουμε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και να προωθήσουμε το διάλογο των πολιτισμών. Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου είναι 19:30 – 23:00.

 

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με την Ειρήνη Γλυκή,

τηλ : 210 8228795, 210 8253435, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .


* Η διοργάνωση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Το εισιτήριο εισόδου είναι δωρεάν μόνο για τους μετανάστες, ενώ για τους υπόλοιπους πολίτες ανεξαιρέτως η είσοδος είναι 6€.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 13ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με περισσότερες από κάθε άλλη φορά ανοιχτές συζητήσεις (12 στο σύνολο) το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα είναι ένας δημόσιος χώρος διαλόγου για όλα αυτά τα εξόχως σημαντικά ζητήματα που η επίσημη πολιτική αφήνει στην αφάνεια. Να σημειώσουμε ενδεικτικά μερικές από τις συζητήσεις του προγράμματος:

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Εμπάργκο στον εθνικισμό, βέτο στην παγκοσμιοποίηση (με συμμετοχή ομιλητή από την Π.Γ. Δημοκρατία της Μακεδονίας).


Σάββατο 5 Ιουλίου: Ανοιχτά Σύνορα – Ελεύθερη Κοινωνία: Από τη Θέουτα στην Πάτρα: αντιστάσεις στην Ευρώπη Φρούριο καθώς και «1948-2008 60 χρόνια προσφυγιάς για τους Παλαιστίνιους (με τη συμμετοχή του σπουδαίου Ισραηλινού ιστορικού Ιλάν Πάπε).


Κυριακή 6 Ιουλίου: Επισφαλής Εργασία – Επισφαλής Ζωή: Εγχώριοι και ξένοι εργάτες χωρίς δικαιώματα.


Γιορτή όμως χωρίς μουσική δεν γίνεται και έτσι και φέτος, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πολύ πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Closer, Sigmatropic, Abbiegale, Christabel Ethireal, ροκ και χιπ χοπ συγκροτήματα της «δεύτερης γενιάς» (παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα).


Σάββατο 5 Ιουλίου: Συναυλία τιμής για τον πρόωρα χαμένο τζαζίστα Κώστα Κουβίδη με τους Soul Rebel Brass Band από τη Νέα Ορλεάνη, τους Mc Yinka και Lady Faye, τζαζ σχήματα που θα φτιαχτούν για να παίξουν μία και μόνη φορά προς τιμή του Κώστα, καθώς και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα κοινοτήτων μεταναστών.


Κυριακή 6 Ιουλίου: Φοίβος Δεληβοριάς, Κρίστη Στασινοπούλου, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Αl Mahaba, Δημήτρης Μπασλάμ με το παραμύθι Αγησίλαγος, καθώς και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα κοινοτήτων μεταναστών.


Και βέβαια, όπως κάθε χρόνο, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, προβολές, παιδικό παιχνίδι, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και κουζίνες απ' όλο τον κόσμο.

Σας περιμένουμε!!!!!!!!!

 
 
 

Μεσογειακή Συνάντηση νέων “Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις"

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το διάστημα 26 Ιουλίου – 6 Αυγούστου το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργάνωσε Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση νέων με θέμα “Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις: Πρακτικές από το παρελθόν... λύσεις για το μέλλον!” στη Σίφνο. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του Προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δράση 3.1 και την συνεργασία του Δήμου και του Πολιτιστικού Κέντρου της Σίφνου.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Διοργάνωση διεθνούς συνάντησης νέων «Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις»

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση νέων με θέμα “Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις: Πρακτικές από το παρελθόν... λύσεις για το μέλλον!” το διάστημα 26 Ιουλίου - 6 Αυγούστου στη Σίφνο.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 

Ταξίδι σε διαφορετικούς Πολιτισμούς…

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Σας αρέσουν τα ταξίδια; Ελάτε το Σάββατο 17 Μαρτίου, 19.00-24.00 στον Κρατήρα να ταξιδέψουμε σε διαφορετικούς Πολιτισμούς. Η Λάμια Μπεντίουι με Μεσογειακή Μουσική, η Ρέα Ντιάνα με την ομάδα Ανατολίτικού Χορού και Σύλλογοι Μεταναστών από τις Φιλιππίνες, την Κένυα, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία θα μας ξεναγήσουν σε τόπους μακρινούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
 
 

Οι νέοι δημιουργούν ένα βιώσιμο μέλλον

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Μήνυμα μέσα από την Τέχνη και το Διάλογο των Πολιτισμών για το βιώσιμο μέλλον της Μεσογείου έδωσαν 27 νέοι και νέες, που συμμετείχαν στην Ευρώ-Μεσογειακή Διαπολιτισμική Συνάντηση με θέμα "Οι νέοι της Μεσογείου δημιουργούν ένα Βιώσιμο Μέλλον", που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS το διάστημα 20-31 Ιουλίου στο Δήμο Δρυμαλίας στη Νάξο. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Anna Lindh για το Διάλογο των Πολιτισμών  και τη συνεργασία του Δήμου Δρυμαλίας και του Πολιτιστικού Οργανισμού του.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
   
 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr