Διοργάνωση διεθνούς συνάντησης νέων «Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις»

 
 

Διοργάνωση διεθνούς συνάντησης νέων «Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις»

Attention: open in a new window. PDFPrintEmail
 
 

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση νέων με θέμα “Περιβάλλον και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις: Πρακτικές από το παρελθόν... λύσεις για το μέλλον!” το διάστημα 26 Ιουλίου - 6 Αυγούστου στη Σίφνο.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του Προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δράση 3.1 και τη συνεργασία του Δήμου Σίφνου.

 

Κατά τη διάρκεια της Ευρω-Μεσογειακής Συνάντησης, 32 νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ιορδανία θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη φύση και τον άνθρωπο, την παραδοσιακή γνώση και τις δυνατότητες εφαρμογής της στην σύγχρονη εποχή, για το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών και των νέων στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Κεντρικός στόχος της συνάντησης είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους για την ανάγκη προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και να αποδείξει, ότι στη σημερινή εποχή είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά κι εφικτή η συνύπαρξη των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον. Η αξιοποίηση καλών πρακτικών από το παρελθόν σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ιδέες και προτάσεις αποτελεί μέσο για την επίτευξη της βιωσιμότητας.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξάγονται καθημερινά συναντήσεις εργασίας, βιωματικές δραστηριότητες, επισκέψεις στο πεδίο και πολιτιστικές βραδιές, προκειμένου οι νέοι και οι νέες να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες στις αντίστοιχες θεματικές.

 

Την Τρίτη, 31 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Αρτεμώνα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Διαπολιτισμική Εκδήλωση με τη συμμετοχή των νέων της ευρώ-μεσογειακής συνάντησης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου. Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, χορό, μουσική...

 

Για περισσότερες πληροφορίες:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
Copyright © 2011 Medsos. All Rights Reserved. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Χορηγία φιλοξενίας medsos.gr από την dnHost.gr